İstanbul – Iğdır arası mesafe kaç km, kaç saat sürer?

Iğdır; Kars ve Ağrı şehirlerine ek olarak Ermenistan, Azerbaycan ve İran ülkeleri ile de komşudur. Bu komşuluk durumu da Iğdır’ın kültürel açıdan renkli olmasını sağlamıştır. Iğdır, doğal ve tarihi güzellikleri ile gözünüzü, leziz yöresel yemekleri ile de karnınızı doyuracak bir şehirdir.
İstanbul – Iğdır Arası Kaç Km?İstanbul ve Iğdır arasında toplamda 1.551,7 km mesafe bulunmaktadır. Bu mesafe, D100/E80 üzerinden yapılacak İstanbul – Iğdır seyahatleri baz alınarak hesaplanmıştır.
İstanbul – Iğdır Arası Kaç Saat Sürer?İstanbul ve Iğdır arasında gerçekleşecek olan yolculukların kaç saat süreceği, tercih edilen ulaşım yöntemine ve yol çalışmaları gibi ekstrem durumlara bağlı olarak değişkenlik gösterebilir. İstanbul ve Iğdır arasında özel araç ile yapacağınız seyahatler yaklaşık olarak 18 saat sürecektir. Otobüs ile yapılan İstanbul – Iğdır yolculuklarının süresi ise yaklaşık olarak 22 saat 35 dakika olacaktır.
İstanbul – Iğdır Arası Ulaşım Seçenekleriİstanbul ve Iğdır arasında seyahat etmek için tercih edebileceğiniz birden fazla ulaşım seçeneği bulunur. İstanbul – Iğdır seyahatleri için tercih edilebilecek ilk ulaşım seçeneği, en konforlu ve hızlı seçenek olan uçakla ulaşım sağlama seçeneğidir. İstanbul – Iğdır uçuşları yaklaşık olarak 2 saat sürecektir. Buna ek olarak İstanbul’dan Iğdır’a gitmek için otobüs ve özel araç seçeneklerini de tercih edebilirsiniz. En ekonomik seçenek, otobüs seçeneğidir. Şehre ulaşıldığı zaman hareket rahatlığı açısından da en avantajlı seçenek, özel araçla seyahat etmektir.
İstanbul – Iğdır Arası Otobüs Firmalarıİstanbul ve Iğdır arasında sefer düzenleyen otobüs firmaları başlıca şunlardır:
Has DiyarbakırCesur BingölHas BingölMetro TurizmIğdırlı TurizmSatar DiyarbakırYeni DiyarbakırÖz Diyarbakırİstanbul – Iğdır Arası Yol Tarifiİstanbul’dan Iğdır’a özel aracınız ile ulaşım sağlamak için D100/E80 üzerinden ilerlemeniz gerekir. İstanbul ve Iğdır arasında seyahat ederken Kocaeli, Düzce, Sakarya, Bolu, Çankırı, Çorum, Amasya, Tokat, Erzincan, Erzurum ve Ağrı’dan geçmeniz gerekir. Bu yolculuk, yaklaşık olarak 18 saat sürecektir.
Iğdır’da Gezilecek YerlerIğdır şehrinde gezmeniz gereken yerler başlıca şunlardır:
Şehit Türkler Anıtı ve Müzesi: 1. Dünya savaşında hayatını kaybeden şehitleri anma amacı ile inşa edilen Şehit Türkler Anıtı ve Müzesi, ülkemizdeki en yüksek anıttır. Bu eşsiz yapıyı mutlaka görmeniz gerekir.
Tuzluca Tuz Mağaraları: Iğdır’ın tuz üretimi konusunda zirvede yer almasının sebebi olan Tuzluca Tuz Mağaraları, günde 60 ton tuz çıkarılabilecek bir kapasiteye sahiptir.Meteor Çukuru: Göktaşı Çukuru olarak da bilinen Meteor Çukuru, 60 metre derinliğe ve 35 metre genişliğe sahiptir. Tel örgüler ile koruma altına alınan alan, adından da anlaşılabileceği üzere göktaşı düşmesi sonucunda oluşmuş bir çukurdur. Bu çukuru ziyaret ederek değişik fotoğraf karelerini yakalayabilirsiniz.Köroğlu Mağarası: 100 metre yükseklikte bulunan Köroğlu Mağarası’nın adından da anlaşılabileceği üzere Köroğlu tarafından oyularak inşa edildiği düşünülmektedir. Bu mağara, Tuzluca ilçe merkezindedir.Leylek Heykeli: Iğdır’ın simgelerinden biri olan Leylek Heykeli, Iğdır merkezdedir. Leylek Heykeli, şehirde sürekli olarak leyleklerin yaşamasından dolayı şehrin bu özelliğini yansıtma amacıyla inşa edilmiştir. Bu eşsiz heykeli mutlaka görmeniz gerekir. Leylek heykeli sayesinde eşsiz fotoğraf kareleri de yakalayabilirsiniz.

Yorum yapın