İstanbul – Batman arası mesafe kaç km, kaç saat sürer?

Bu komşuluk durumu Batman şehrinin ekonomik ve turistik açıdan önemli olmasını ve ulaşım açısından da avantajlı olmasını sağlamıştır. 1990 yılında şehir olan Batman, gezerken keyif alacağınız şehirlerden bir tanesidir. Bu durumun sebebi Batman’ın köklü bir tarihe sahip olmasından dolayı birçok tarihi alana sahip olmasıdır. Buna ek olarak Batman, doğal güzellik açısından da avantajlı şehirlerden bir tanesidir. Batman’ın birçok meşhur yemeği de bulunmaktadır. Bu yemekler; yoğurtlu leben, havdel ve tırşık gibi eşsiz lezzetlerdir.
İstanbul – Batman Arası Kaç Km?İstanbul ve Batman arasında toplamda 1.532,3 km mesafe bulunmaktadır. Bu mesafe, Ankara – Tarsus Otoyolu/O-21 üzerinden yapılan İstanbul – Batman yolculukları baz alınarak hesaplanmıştır.
İstanbul – Batman Arası Kaç Saat Sürer?İstanbul ve Batman arasında yapılacak yolculukların kaç saat süreceği, söz konusu olan ulaşım seçeneği ve trafik durumu gibi faktörlere bağlı olarak değişkenlik gösterir. İstanbul ve Batman arasında özel araç ile yapılan yolculuklar, trafik yoğunluğu ve yol çalışmaları gibi ekstrem durumlar olmadığı sürece 15 saat 15 dakika sürmektedir. Otobüs ile yapılan İstanbul – Batman yolculukları ise ortalama olarak 21 saat 30 dakika sürmektedir. Otobüs ve özel araç seçenekleri arasında bu kadar büyük bir süre farkı olmasının sebebi, İstanbul ve Batman arasında çok büyük bir mesafe ve birçok şehir bulunduğu için otobüslerin çoğu şehirde duraksamasıdır.
İstanbul – Batman Arası Ulaşım Seçenekleriİstanbul ve Batman arasında seyahat ederken tercih edebileceğiniz birden fazla ulaşım seçeneği bulunur. İstanbul – Batman yolculukları için en çok tercih edilen ulaşım seçeneği, uçak yolculuğu yapmaktır. İstanbul – Batman arasında gerçekleşen uçak yolcukları genellikle 2 saat sürmektedir. Buna ek olarak İstanbul – Batman arasında ekonomik bir şekilde seyahat etmek için otobüs yolculuğu seçeneğini de tercih edebilirsiniz. İstanbul – Batman arasında seyahat etmek için tercih edilebilecek son ulaşım seçeneği ise özel araçla yolculuk yapmaktır. Özel araç yolculukları, Batman’ı daha rahat gezebilmek ve seyahat esnasında geçeceğiniz şehirleri de keşfedebilmek için avantajlıdır.
İstanbul – Batman Arası Otobüs Firmalarıİstanbul ve Batman arasında sefer düzenleyen otobüs firmaları başlıca şunlardır:Lüks Batman SeyahatSiirt Has Bağtaş TurizmSiirt Kurtalan EkspresStar BatmanCan Diyarbakır TurizmÖzlem Batman TurizmSiirt Baykan Jet TurizmSiirt PetrolHas Diyarbakır Seyahatİstanbul – Batman Arası Yol Tarifiİstanbul ve Batman arasında seyahat etmek için Ankara – Tarsus Otoyolu/O-21 üzerinden ilerlemek gerekir. Bu yolculuk esnasında Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu, Ankara, Nevşehir, Kırşehir, Aksaray, Niğde, Mersin, Adana, Gaziantep, Şanlıurfa ve Diyarbakır’dan geçmeniz gerekir.
Batman’da Gezilecek YerlerBatman şehrinde gezebileceğiniz yerler başlıca şunlardır:
Hasankeyf: Batman gezilecek yerler denildiği zaman elbette ki akıllara gelen ilk yer Hasankeyf ilçesi olacaktır. Bu ilçe, Dicle Nehri’nin kenarındadır ve geçmiş dönemlerde bölgeye hâkim olan birçok medeniyetten kalan tarihi yapı ve kalıntıyı barındırmaktadır.Sason: Batman’ın en güzel ilçelerinden biri olan Sason hem doğal güzellikleri hem de tarihi yapıları ile gezerken keyif alacağınız bir yerdir.Malabadi Köprüsü: Batman Çayı üzerinde inşa edilmiş olan Malabadi Köprüsü, Diyarbakır ve Batman arasında konumlanmıştır. Bu köprü, 150 metre uzunluğundadır. Bu uzunluk, bu köprünün tarihi köprüler arasındaki en uzun yapılardan biri olmasını sağlamıştır.

Yorum yapın