İstanbul – Karabük arası mesafe kaç km, kaç saat sürer?

Karabük, Batı Karadeniz bölgesinde konumlanmıştır. Bartın, Kastamonu, Zonguldak, Çankırı ve Bolu gibi şehirler ile komşu olan Karabük, bu komşuluk durumundan dolayı ulaşım açısından avantajlı bir şehirdir. Birçok tepe ve yaylaya sahip olan Karabük, uygun fiyatlı yaşamdan dolayı memurlar ve öğrenciler gibi kişilerin de yaşamak için en çok tercih ettikleri şehirlerden bir tanesidir.
İstanbul – Karabük Arası Kaç Km?İstanbul ve Karabük arasındaki mesafe toplamda 396,7 kilometredir. Bu mesafe, Kuzey Marmara Otoyolu/O-7 ve Anadolu Otoyolu/O-4/E80 üzerinden yapılacak İstanbul – Karabük yolculukları baz alınarak hesaplanmıştır.
İstanbul – Karabük Arası Kaç Saat Sürer?İstanbul ve Karabük arasındaki yolculukların kaç saat süreceği, tercih edilen ulaşım seçeneğine ve trafiğin yoğun olup olmadığına göre değişkenlik gösterebilir. İstanbul ve Karabük arasında özel araç ile yapılan yolculukların süresi genellikle 4 saat 12 dakikadır. Otobüs ile yapılan İstanbul – Karabük yolculukları, 7 saat sürmektedir. Otobüs ve özel araç seçenekleri arasında bu kadar büyük bir süre farkının bulunmasının sebebi otobüslerin birçok noktada duraksamalarıdır.
İstanbul – Karabük Arası Ulaşım Seçenekleriİstanbul ve Karabük arasında seyahat ederken tercih edilebilecek ulaşım seçenekleri birden fazladır. Bu ulaşım seçenekleri arasındaki ilk ve en hızlı seçenek, uçakla ulaşım sağlamaktır. Uçakla ulaşım sağlamak isterseniz Karabük şehrinde havalimanı bulunmadığı için Zonguldak Çaycuma Havalimanı’nı kullanmanız gerekir. İstanbul – Zonguldak uçuşları 50 dakika, Zonguldak – Karabük arasındaki otobüs yolculukları ise 1 saat 10 dakika sürmektedir. Yani, uçak seçeneğini tercih ederseniz yaklaşık olarak 2 saat içinde Karabük’e ulaşabilirsiniz. Buna ek olarak İstanbul ve Karabük arasında otobüsle ya da özel araçla da seyahat etmek mümkündür.
İstanbul – Karabük Arası Otobüs Firmalarıİstanbul ve Karabük arasında sefer düzenleyen otobüs firmaları başlıca şunlardır:
Safran TurizmAzdavay Aktur TurizmAksakal SeyahatEfeturÖzlem SeyahatMetro TurizmBoyabat TurKale SeyahatBoyabat SeyahatTürkay Turizmİstanbul – Karabük Arası Yol Tarifiİstanbul ve Karabük arasında seyahat ederken Kuzey Marmara Otoyolu/O-7 ve Anadolu Otoyolu/O-4/E80 üzerinden ilerlemeniz gerekir. Bu yolculuk, yaklaşık olarak 4 saat 10 dakika sürer ve yolculuk esnasında Kocaeli, Sakarya, Düzce ve Bolu’dan geçmeniz gerekir.
Karabük’te Gezilecek YerlerKarabük şehrinde gezebileceğiniz yerler başlıca şunlardır:
Safranbolu Eski Çarşı: Adından da anlaşılabileceği üzere Safranbolu’da bulunan Safranbolu Eski Çarşı, Karabük şehrinin el emeği ürünlerini satın almak ve tarihi çarşı atmosferini yaşamak için ideal bir yerdir.Hıdırlık Tepesi: Safranbolu ilçesinin kuşbakışı görünümünü görmek için ideal bir alan olan Hıdırlık Tepesi, doğa ile iç içe vakit geçirebileceğiniz bir alandır.Nostalji Gezi Evi: Bahattin Tunç’a ait olan Nostalji Gezi Evi, eski Safranbolu evlerini görmek isteyenler için idealdir. Bu ev, mimari açıdan da iç dekorasyon açısından da oldukça nostaljiktir. 10 TL gibi uygun ücretler ile ziyaret edebileceğiniz Nostalji Gezi Evi, Safranbolu merkezde konumlanmıştır.Tokatlı Kanyonu: Karabük’te doğa ile iç içe vakit geçirmek ve doğa yürüyüşleri yapmak için ideal bir alan olan Tokatlı Kanyonu’nda 9 metrelik bir trekking alanı bulunmaktadır.Eğriova Göleti: Yüksek bir alanda yer alan Eğriova Göleti, doğa ile iç içe vakit geçirmek ve fotoğraf çekmek için ideal bir yerdir.

Yorum yapın