İstanbul ve Diyarbakır arası mesafe kaç km, kaç saat sürer?

Bu durumun sebebi, Diyarbakır şehrinin Doğu bölgesindeki birçok şehre göre çok gelişmiş olması ve birçok şehre göre yaşanması ucuz bir şehir olmasıdır. Diyarbakır, bulunduğu yerden dolayı oldukça köklü bir geçmişe sahiptir ve bu yüzden tarihi açıdan birçok güzelliği içinde barındırır. Buna ek ola
İstanbul – Diyarbakır Arası Kaç Km?İstanbul ve Diyarbakır arasında toplamda 1.440,3 km mesafe bulunmaktadır. Bu mesafe, Ankara – Tarsus Otoyolu/O-21 ve E90 üzerinden yapılacak yolculuklar baz alınarak hesaplanmıştır.
İstanbul – Diyarbakır Arası Kaç Saat Sürer?İstanbul ve Diyarbakır arasında yapacağınız yolculukların kaç saat süreceği, tercih ettiğiniz ulaşım seçeneğine göre değişkenlik gösterebilir. İstanbul – Diyarbakır arasında özel aracınız ile yapacağınız yolculuklar, yaklaşık olarak 15 saat 30 dakika sürecektir. İstanbul – Diyarbakır arasında yapılacak otobüs yolculuğu ise yaklaşık olarak 18 saat 30 dakika sürmektedir.İstanbul – Diyarbakır Arası Ulaşım Seçenekleri
İstanbul ve Diyarbakır arasında yolculuk yaparken tercih edebileceğiniz birçok ulaşım seçeneği mevcuttur. Bu ulaşım seçeneklerinin ilki ve hem en hızlı hem de en konforlu olanı, uçak yolcuğu yapmaktır. İstanbul – Diyarbakır arasında yapılacak uçak yolculukları yaklaşık olarak 1 saat 15 dakika sürmektedir. Bu süre, aktarmasız yolculuklar için hesaplanan süredir. Daha ekonomik bir bilet almak için aktarmalı yolculukları tercih ederseniz ulaşım süresi uzayabilir. İstanbul – Diyarbakır arasında ulaşım sağlamak için tercih edilebilecek diğer seçenekler ise özel araçla yolculuk yapmak ya da otobüs bileti satın alarak otobüs yolculuğu yapmaktır.İstanbul – Diyarbakır Arası Otobüs Firmalarıİstanbul – Diyarbakır arasında sefer düzenleyen otobüs firmaları başlıca şunlardır:
 Siirt Petrol
 Can Diyarbakır Turizm Has Diyarbakır Seyahat Lüks Batman Seyahat Diyarbakır Barış TurizmÖzlem Batman Turizm Siirt Baykan Jet Turizm Siirt Has Bağtaş Turizm Siirt Kurtalan Ekspres Öz Diyarbakır Seyahatİstanbul – Diyarbakır Arası Yol Tarifiİstanbul ve Diyarbakır arasında yolculuk yaparken Ankara – Tarsus Otoyolu/O-21 ve E90 üzerinden ilerlemeniz gerekir. İstanbul’dan Ankara’ya giderken Bolu, Ankara, Aksaray, Adana, Antep ve Şanlıurfa’dan geçmeniz gerekir.
Diyarbakır’da Gezilecek Yerler
Diyarbakır’da gezebileceğiniz yerler başlıca şunlardır:
 Sülüklü Han: Kazancılar Hanı olarak da bilinen Sülüklü Han, 1683 yılında inşa ettirilmiştir ve günümüzde hala aktif olarak hizmet vermektedir. Sülüklü Han hem tarihi atmosferi hem de sıcak şarap, reyhan şerbeti ve gül şerbeti gibi içecekleri ile meşhur bir handır. Diyarbakır Ulu Cami: Mimari yapılar arasında en eşsiz yapılardan biri olan Diyarbakır Ulu Cami, kiliseden camiye dönüştürülmüştür. Diyarbakır Ulu Cami, 639 yılında inşa edilmiştir. On Gözlü Köprü: 1065 yılında inşa edilmiş olan On Gözlü Köprü, günümüzde hala ayaktadır. On Gözlü Köprü özellikle de yaz aylarında doğa ile iç içe vakit geçirilen popüler bir yer haline gelmektedir. Buna ek olarak On Gözlü Köprü, kış aylarında da eşsiz bir manzara sunmaktadır. Hasan Paşa Hanı: Kahvaltıcı Kadri gibi meşhur restoranların bulunduğu Hasan Paşa Hanı, Dağ Kapı gezileriniz esnasında duraksayabileceğiniz bir handır. Bu handa da reyhan şerbeti ya da gül şerbeti gibi bölgede meşhur olan içecekler ile ferahlayabilirsiniz. Dağ Kapı Meydanı: Diyarbakır’ın gezilecek birçok yerini içerisinde bulunduran Dağ Kapı Meydanı, Diyarbakır’a özgü hediyelik eşyaları satın almak ve ciğer kebap gibi meşhur lezzetleri tatmak için ideal bir alandır. Dağkapı meydanı ziyaretleriniz esnasında Dört Ayaklı Minare’yi ziyaret edebilirsiniz. Bu minarenin altından 7 kere geçenlerin dileklerinin kabul olduğuna dair batıl bir inanış bulunmaktadır.

Yorum yapın