İstanbul – Denizli arası mesafe kaç km, kaç saat sürer?

İSTANBUL – DENİZLİ ARASI KAÇ KM?İstanbul ve Denizli arasında toplamda 582,4 km mesafe bulunmaktadır. Bu mesafe, O-5 yolu üzerinden yapılacak yolculuk baz alınarak hesaplanmış olan bir mesafedir.
İSTANBUL – DENİZLİ ARASI KAÇ SAAT SÜRER?İstanbul ve Denizli arasında yapacağınız yolculukların süresi, tercih etmiş olduğunuz ulaşım seçeneğine göre değişkenlik gösterebilir. İstanbul – Denizli arasında özel aracınız ile ulaşım sağlamak, tercih ettiğiniz rotaya bağlı olarak en az 6 saat 50 dakika, en fazla ise 7 saat 50 dakika sürecektir. Buna ek olarak İstanbul – Denizli arasında otobüs yolculuğu ile ulaşım sağlamak ise yaklaşık olarak 8 saat 30 dakika sürer. Trenle yolculuk yapmak isterseniz, yaklaşık olarak 12 saat içinde Denizli’ye varabilirsiniz.
İSTANBUL – DENİZLİ ARASI ULAŞIM SEÇENEKLERİİstanbul – Denizli arasında ulaşım sağlamak için tercih edebileceğiniz birçok ulaşım seçeneği bulunur. Bu ulaşım seçenekleri; uçakla yolculuk, tren yolculu, özel araç ile ulaşım sağlamak ve otobüs bileti satın alarak otobüs yolculuğu yapmaktır. En hızlı ulaşım seçeneği, 1 saatlik yolculuk süresi ile uçakla seyahat etmektir. En yavaş ulaşım seçeneği ise trenle 12 saat içinde Denizli’ye varmaktır.
İSTANBUL – DENİZLİ ARASI OTOBÜS FİRMALARIİstanbul ve Denizli arasında otobüs seyahati yapmak isterseniz şu firmaları tercih edebilirsiniz:
Metro TurizmBalıkesir Hakser TurizmVaran TurizmBalıkesir Uludağ TurizmLüx Aydın TurizmAlaşehir Sarıkız TurizmKale Seyahatİstanbul KalesiAnadolu TurizmBuzlu TurizmİSTANBUL – DENİZLİ ARASI YOL TARİFİİstanbul’dan Denizli’ye özel araç ile ulaşmak istiyorsanız şu güzergahları tercih edebilirsiniz:
1. Güzergâh: En hızlı ve direkt olan güzergah olan ilk güzergah için O-5 yolu üzerinden ilerlemeniz gerekir. Bu güzergahı kullanmayı tercih ederseniz Yalova, Bursa, ve Balıkesir’den geçmeniz gerekir.2. Güzergâh: İlk güzergaha oranla daha dolambaçlı ve uzun olan 2. güzergah için D650 yolu üzerinden ilerlemeniz gerekir. Bu güzergahı tercih ederseniz Yalova, Bursa, Kütahya, Afyonkarahisar ve Uşak’tan geçmeniz gerekir.DENİZLİ’DE GEZİLECEK YERLERDenizli ziyaretleriniz esansında şu yerleri gezebilirsiniz:
Hierapolis Antik Kenti: Denizli, coğrafi konumundan dolayı antik kentlerin bulunduğu bir bölgede yer almaktadır. Hierapolis Antik Kenti de bölgede bulunan en büyük ve en az tahribata uğramış olan antik kentlerden bir tanesidir.Pamukkale Travertenleri: Akköy ilçesinden bulunan Pamukkale Travertenleri, Denizli’nin simgelerindendir ve en çok ziyaret edilen yerleri arasındadır. UNESCO Dünya Kültür Miras Listesi dahilinde olan Pamukkale Teraventleri, eşsiz manzarası ve ilginç oluşumu ile mutlaka ziyaret etmeniz gereken bir yerdir.Işıklı Gölü: Tokalı Akdağ Kanyonu ile aynı yerde bulunan Işıklı Gölü, Denizli’nin Çivril ilçesinde konumlanmıştır. Bu göl, su kuşlarını görmek ve doğa ile iç içe huzurlu vakit geçirmek için ideal bir alandır.Babadağ İlçesi: Bazı şehirlerde bulunan ilçeler, ilginç mimarı yapıları ve kültürel açıdan değişik bilgiler öğreneceğiniz sokakları ile gezmeniz gereken yerler arasındadır. Denizli için de bu ilçe, Babadağ ilçesidir. Rengarenk evler ile dolu olan Babadağ ilçesi, Denizli’nin meşhur lezzetlerini de tadabileceğiniz bir yerdir.

Yorum yapın