İstanbul – Giresun arası mesafe kaç km, kaç saat sürer?

Giresun hem tarihi ve doğal güzelliklerinden hem de sıcakkanlı Giresunlular sayesinde ziyaret eden birçok kişinin memnun kaldıkları bir şehir olmuştur.  Giresun da Karadeniz bölgesinde bulunan neredeyse tüm şehirler gibi eşsiz lezzetlere sahiptir. Şehrin en meşhur lezzetleri ısırgan çorbası, yağlaş, hamsi böreği ve karalahana çorbasıdır.
İSTANBUL – GİRESUN ARASI KAÇ KM?İstanbul ve Giresun arasında yaklaşık olarak 928,6 km bulunmaktadır. Bu mesafe, E80 yolu baz alınarak hesaplanmıştır.
İSTANBUL – GİRESUN ARASI KAÇ SAAT SÜRER?İstanbul ve Giresun arasında yapacağınız yolculukların kaç saat süreceği, tercih edeceğiniz ulaşım seçeneğine göre değişkenlik gösterir. İstanbul – Giresun arasında özel araç ile yapılan yolculuklar ortalama olarak 11 saat sürmektedir. Otobüs ile yapılan İstanbul – Giresun yolculukları ise yaklaşık olarak 15 saat sürmektedir. Bu süreler göz önüne alındığı zaman özel araç ile ulaşım sağlamanın otobüs ile ulaşım sağlamaya oranla çok daha konforlu olacağı söylenebilir.
İSTANBUL – GİRESUN ARASI ULAŞIM SEÇENEKLERİİstanbul – Giresun arasında seyahat ederken tercih edebileceğiniz birçok ulaşım seçeneği bulunmaktadır. İstanbul – Giresun seyahatleri için tercih edilebilecek en hızlı ve konforlu seçenek, uçak yolculuğu yapmaktır. İstanbul – Giresun arasında yapılan uçak yolculukları genellikle 1 saat 40 dakika sürmektedir. Buna ek olarak İstanbul ve Giresun arasında seyahat etmek için otobüs bileti satın alarak otobüsle ulaşım sağlayabilir ya da özel aracınız ile İstanbul’dan Giresun’a gidebilirsiniz.
İSTANBUL – GİRESUN ARASI OTOBÜS FİRMALARIİstanbul – Giresun arasında sefer düzenleyen otobüs firmaları başlıca şunlardır:
Fındıkkale TurizmGiresun SeyahatSakarya Vib TurizmGNC UlaşımSema TurizmRize Ses SeyahatMetro TurizmKanberoğlu TurizmLüks Artvin SeyahatİSTANBUL – GİRESUN ARASI YOL TARİFİİstanbul’dan Giresun’a gitmek için E80 yolunu kullanmanız gerekir. İstanbul’dan Giresun’a giderken Kocaeli, Sakarya, Düzce Bolu, Çankırı, Kastamonu, Çorum, Amasya, Samsun ve Ordu’dan geçmeniz gerekir.
GİRESUN’DA GEZİLECEK YERLERGiresun’da gezebileceğiniz yerler başlıca şunlardır:
Giresun Adası: Bir BBC belgeseline bile konu olacak kadar ilginç olan Giresun Adası, kıyıya 30 dakika uzaklıkta bulunmaktadır. Bu ada, değişik yerleri gezmeyi sevenlerin mutlaka ziyaret etmeleri gereken yerlerden bir tanesidir.Giresun Müzesi: Giresun Arkeoloji Müzesi olarak da bilinen Giresun Müzesi, 1988 yılından beridir hizmet vermektedir. Bu müzede bölgede bulunan birçok tarihi eser ve kalıntı sergilenmektedir. Buna ek olarak Giresun Müzesi, ulaşım açısından da oldukça avantajlı bir yerdir çünkü merkezde bulunmaktadır.Giresun Kalesi: Neredeyse her şehrin olduğu gibi Giresun şehrinin de bir kalesi vardır. Giresun Kalesi’nin tam olarak ne zaman ve kimin emri ile inşa edildiği bilinmemektedir. Orijinal hali ile iç ve dış kısımdan oluşan Giresun Kalesi, günümüzde sadece iç kale kısmı ayakta kalan bir yapı haline gelmiştir.Giresun Kapalıçarşı: Giresun da birçok şehir gibi kapalı çarşıya sahiptir. Giresun Kapalıçarşısı, hediyelik eşyalar ya da yöresel lezzetler gibi birçok ürünü satın alabileceğiniz bir çarşıdır.Kümbet Yaylası: Karadeniz bölgesinin meşhur yaylalarından biri olan Kümbet Yaylası, ziyaretçilerini eşsiz manzarası ile büyülemiştir. Buna ek olarak Kümbet Yaylası; kamp yapma, piknik yapma ve kuş çeşitlerini gözlemleme gibi çeşitli nedenlerden dolayı da ziyaret edilebilir.

Yorum yapın