İstanbul ve Gümüşhane arası mesafe kaç km, kaç saat sürer?

Gümüşhane, misafirperver halkı ile de ziyaretçilerini memnun etmiş bir şehirdir. Gümüşhane’nin ekonomisi hizmet sektörüne ve ticarete dayanmaktadır.
İstanbul – Gümüşhane Arası Kaç Km?İstanbul ve Gümüşhane arasında toplamda 1.097,3 km mesafe bulunmaktadır. Bu mesafe, E80 yolu baz alınarak hesaplanmıştır.
İstanbul – Gümüşhane Arası Kaç Saat Sürer?İstanbul ve Gümüşhane arasında yapılacak yolculukların kaç saat süreceği, tercih edilen ulaşım yöntemine göre değişkenlik gösterir. İstanbul ve Gümüşhane arasında özle araç ile yapılan yolculuklar, 12 saat 35 dakika sürmektedir. Ancak, araç arızaları ya da yol çalışmaları gibi durumlar söz konusu olursa bu süre uzayabilir. Buna ek olarak İstanbul – Gümüşhane arasında yapılacak otobüs yolculukları ise 16 saat 23 dakika sürmektedir.
İstanbul – Gümüşhane Arası Ulaşım Seçenekleriİstanbul’dan Gümüşhane’ye giderken tercih edebileceğiniz birçok ulaşım seçeneği bulunmaktadır. İstanbul – Gümüşhane arasındaki yolcuklar için tercih edilecek ilk ulaşım seçeneği, uçak bileti satın alarak uçak yolculuğu yapmaktır. Uçak yolculuğu hem zamandan tasarruf etme hem de konforlu bir yolculuk geçirme açısından önemlidir. Buna ek olarak İstanbul – Gümüşhane arasında otobüsle ya da özel araç ile de seyahat edebilirsiniz. Birçok kişi uçak yolculuğu yapmanın otobüs ve özel araçla seyahat etmeye oranla daha pahalı olacağını sansa da bu her zaman doğru değildir. Erken dönemde alınmış avantajlı kampanyalara dahil olan biletler sayesinde özel araç ya da otobüs seçeneğinden çok daha az harcama yaparak bile İstanbul’dan Gümüşhane’ye gidebilirsiniz.
İstanbul – Gümüşhane Arası Otobüs Firmalarıİstanbul – Gümüşhane arasında sefer düzenleyen otobüs firmaları başlıca şunlardır:
 Varan Turizm Aras Seyahat Van Kalesi Turizm Turgutreis Turizm Metro Turizm Pamukkale Turizm Gökbey Seyahat Efe Tur Kale Seyahat Sıla Özlem Seyahat Lüks Gümüşhane Kanberoğlu Turizmİstanbul – Gümüşhane Arası Yol Tarifiİstanbul’dan Gümüşhane’ye özel aracınız ile gidecekseniz E80 yolunu kullanmanız gerekir. İstanbul’dan Gümüşhane’ye giderken Kocaeli, Sakarya, Düzce Bolu, Çankırı, Kastamonu, Çorum, Amasya, Samsun, Ordu ve Giresun’dan geçmeniz gerekir.Gümüşhane’de Gezilecek Yerler
Gümüşhane’de gezebileceğiniz yerler başlıca şunlardır:
1. Santa Harabeleri: Eskiden maden bölgesi olan bir bölgede bulunan Santa Harabeleri, arkeolojik ve doğal sit alanı olarak ilan edilmiştir.2. Karaca Mağarası: Oldukça geniş ve yüksek bir mağara olan Karaca Mağarası, merdivenle gezebileceğiniz ve ışıklar sayesinde korkmayacağınız bir şekilde dizayn edilmiştir. Ancak, her ihtimale karşın klostrofobisi olan kişiler gibi mağara ziyareti yapamayan kişilerin bu mağaradan uzak durması iyi olabilir.3. Kov Kalesi: 1361 yılında inşa edildiği düşünülen Kov Kalesi, en eski kalelerden bir tanesidir. 2008 yılında yapılan restorasyon çalışması ile günümüzde hala ziyaretçilere açık olan Kov Kalesi, Esenyurt Köyü’nde konumlanmıştır.4. Kadırga Yaylası: Yaz aylarında şenliklere ev sahipliği yapan Kadırga yaylası, sonbahar ve kış aylarında oldukça sessiz sakin bir yer haline gelmektedir. Bu yaylayı, yaz aylarında ziyaret ederek muhteşem lezzetlerin tadıldığı ve yarışmaların yapıldığı şenliklere katılabilir ya da sonbahar aylarında yaylaya giderek doğa ile iç içe huzurlu vakit geçirebilirsiniz.5. Tomara Şelalesi: Kırk Gözeler olarak da bilinen Tomara Şelalesi, ülkemizde bulunan en güzel şelalelerden bir tanesidir. Bu şelaleyi ziyaret ederek eşsiz manzaranın keyfini çıkartabilir ya da efsanevi fotoğraflar çekebilirsiniz.

Yorum yapın