Erdoğan ve Özel görüşmesi öncesi kritik hatırlatma: “Başörtüsü kanunu”

Adnan Öksüz, Milli Gazete’deki bugünkü köşe yazısında bir dönem hem CHP hem de AKP kanadının gündeme getirdiği başörtüsü kanunun gündemden düştüğünü hatırlattı.
‘KAMUOYUNDA TAKDİRLE KARŞILANACAKTIR’Cumhurbaşkanı Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in bu hafta görüşmesinin beklendiğini ifade eden Öksüz, “Cumhurbaşkanı, AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ana muhalefet partisi CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in muhtemelen bu hafta içinde gerçekleşecek görüşmelerinde bu konu da gündeme gelecek mi, acaba? AK Parti ve CHP’nin bu yönde ortaya koydukları iradeyi tamamına erdirmeleri, kamuoyu tarafından da takdirle karşılanacaktır, hiç kuşkusuz.” diyerek başörtüsü kanunun tekrar gündeme gelmesi gerektiğini yazdı.
İşte Yazarımız Adnan Öksüz’ün o sözleri: 
Başörtüsü kanunu ve anayasa değişikliği ne oldu?
‘Hatırlayacaksınız; önce ana muhalefet partisi CHP kanun marifetiyle, sonrasında da iktidar partisi AK Parti, Anayasa değişikliği talebiyle kamuoyunun önüne çıktılar.
Her iki siyasi parti de önemli birer adım attılar; başörtüsü özgürlüğünün kesin teminat altına alınması anlamında, birisi kanun marifetiyle, diğeri de Anayasa değişikliği yoluyla başörtüsü özgürlüğünün yazılı metne dönüştürülmesi, bu önemli özgürlüğün pamuk ipliğine bağlı kalmaması açısından bir düzenleme yapılması iradesini ortaya koydular.
Her iki karar da alkışlanması icap eden kararlardı. Toplum her iki girişimi de olumlu karşıladı.
Esasen, hangi partinin ya da partilerin imzaları da o kadar önemli değil! Önemli olan, başörtüsü özgürlüğünü yasal ya da anayasal bir çerçeveye oturtmak!
Böyle bir karar fevkalade güzel olacaktı.
Fakat araya seçimler girdi, gündem değişti vb.
Şimdi herhalde iklim çok daha müsait. Tam da siyasette yumuşama havaları da eserken…
Cumhurbaşkanı, AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ana muhalefet partisi CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in muhtemelen bu hafta içinde gerçekleşecek görüşmelerinde bu konu da gündeme gelecek mi, acaba?
AK Parti ve CHP’nin bu yönde ortaya koydukları iradeyi tamamına erdirmeleri, kamuoyu tarafından da takdirle karşılanacaktır, hiç kuşkusuz.
***
Erdoğan ve Özel’e buradan çağrım şudur; bu kararı alan Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) üyeleri her daim alkışlanır.
Bir zamanlar bu ülkede TCK 163. madde vardı. Eskiler hatırlar. Masum pek çok dindar insana, çok ağır mağduriyetler yaşatan TCK’nın o meşhur 163. maddesi.
1991 yılında, Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın Cumhurbaşkanlığı döneminde kaldırıldı. İyi de oldu.
Şimdi TBMM’nin önünde gecikmeyle de olsa, altın bir fırsat var; başörtüsü yasağını bir daha gelmemek üzere tarihin çöp sepetine yuvarlasınlar!’

Yorum yapın