En yeni resimli Cuma mesajları! Whatsapplık güncel cuma mesajları

Mübarek Cuma günü milyonlarca Müslümanın kapısını tekrar çaldı. Ramazan aynı nedeniyle daha da bereketlenen Cuma gününe özel çok sayıda Müslüman sevdiklerine resimli ve güzel yeni cuma mesajları göndermek istiyor. Merak edenler için en güzel Whaatsapplık ve Facebook’luk cuma mesajlarını derledik. Ayrıca bu hafta Diyanet İşleri Başkanlığı Cuma hutbesinde zekat konusunu ele aldı. 
Bu haftaki Cuma Hutbesinde, “Zekât, zengin Müslüman için tercih değil, bir mecburiyettir. Zekât vermek, kazancı bereketlendirir, gönle huzur verir, müminin cennet vesilesi olur. Zekât vermemek ise malın bereketini kaçırır, kişiyi cimrilik, hırs ve tamahın esiri eder, ahirette de elim bir azaba sürükler. ” denildi ve “Zekât, başta ülkemiz olmak üzere dünyanın dört bir yanına iyilik tohumları ekmektir. Dünyanın neresinde olursa olsun bir lokma ekmeğe, bir yudum suya muhtaç olanlara yardım elimizi uzatmaktır. Zekât, zulme maruz kalmış ve zor şartlar altında hayat mücadelesi veren bütün mazlumlara ve mağdurlara umut taşımaktır” ifadeleri kullanıldı. 
EN GÜZEL RESİMLİ CUMA MESAJLARI İşte en güzel ve yeni sevdiklerinize gönderebileceğiniz Cuma mesajları: 
İyi akşamlar, gül kokusu ve bol çiçek. Bu büyük günde Allah’a emanet olun. Hayırlı Cumalar.İyi insanlarla birlikte olmak ne güzel dediler ve hiç de abartmadılar, dertlerimi paylaşan dostum, bütün dostlara özel bir selam, aralarından sadık olanlara da çiçek kokulu bir selam, Cumanız mübarek olsun.Zikrin ve kalpten duanın sabahı Ya Rabbi, senin zikrinle sabahımız başlıyor Allah’ım, bu günümüzü bizim için hayırlarla tamamla, bize sevinç müjdele, bize başarı nasip et, işlerimizi tamamla ve bize merhamet et. Herşeyi kuşatan rahmetinle ey merhametlilerin en merhametlisi, Hayırlı Cumalar.Herkese günaydın, Cumanız mübarek olsun, Efendimiz Muhammed ve onun ailesi hürmetine Allah bizlere ferahlık versin ve erkek ve kadın müminlerin ihtiyaçlarını gidersin, salat ve selam O’na olsun.Allah Cuma’yı size nurlu, öğleni sevinçli, ikindisini müjdeli, gün batımını da mağfiret eylesin, size geri çevrilmeyecek bir davet kıldı, size sayısız rızıklar verdi ve size cennetin kapısını açtı. Cumanız mübarek olsun.Tesellinin hikayesi Allah’ı anmakla başlar.Hayırlı Cumalar dostlarım.Emin olun, günün en basit detaylarında bile neşe bulduğunuzda hayatın mutluluğunu fark edersiniz, bu da yeterlidir, Hayırlı Cumalar.Allah’ım, Senden ümitli günler, geçmiş dertler, ferah yürekler dileriz. Ya Rabbi, iyiden iyiye, güzelden güzele, halimizin dönüşünü, sahip olduklarımızı saadet eyle. Ya Rabbi, herkesi kucakla. Gaybın arkasında bize dua eden yürek, burada bulunan her ruh ve yazdıklarımı okuyan her göz için Hayırlı Cumalar.

Yorum yapın