Mustafa Kurdaş kimdir?

Mustafa Kurdaş, 1971 yılında Giresun’da doğdu. Küçükçekmece’nin Cennet Mahallesi’nde büyüdü. Küçükçekmece/Yeşilyuva İlkokulu’nu dereceyle bitirdi. Lise eğitimini de yine başarıyla ve dereceyle tamamladı. Bakırköy İmam Hatip Lisesi‘nden mezun oldu. Üniversite öğrenimi için 1990 yılında Ankara‘ya gitti. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü‘nü bitirdi. Fakültenin ikinci sınıfından itibaren Millî Gazete‘de faal gazetecilik mesleğine başladı.
1992’den beri gazetecilik mesleğini sürdürmekte olan Mustafa Kurdaş, 27 yıllık gazetecilik meslek hayatında hemen hemen bütün kademelerde görev icra etti. Başbakanlık muhabirliği, Cumhurbaşkanlığı muhabirliği ve Parlamento Muhabirliği gibi meslekte önemli ve saygın alanlarda görev aldı. Ankara İstihbarat Şefliği ve Ankara Haber Müdürlüğü görevlerinde de bulunan Kurdaş, Milli Gazete’de Kulis Ankara yazılarıyla iz bırakan yazılar kaleme aldı. Kurdaş, bir dönem TV5 Ankara Temsilciliği görevini de üstlendi.
Türkiye Yazarlar Birliği Yönetim Kurulu üyeliğinde de bulunan Kurdaş, Medya ve İletişim Derneği’ni (MedyaDer) kurdu. Ortaokul yıllarından itibaren Milli Gençlik Vakfı (MGV) ile tanışan Mustafa Kurdaş, lise ve üniversite hayatında MGV’de çeşitli kademelerde görevler yaptı. Kurdaş, daha sonra da Anadolu Gençlik Derneği’nde (AGD) çeşitli görevlerde bulundu.
Çeşitli yayın organlarında çok sayıda dosya, yazı ve makaleleri yayınlanan Mustafa Kurdaş, Türkiye genelinde, çeşitli üniversite ve kuruluşların davetiyle “Medya ve Toplum”, “Algı yönetimi”, “Olaylara bakış”, “Milli Görüş”, “Prof. Dr. Necmettin Erbakan”, “Türkiye’nin siyasi tarihi”, “Darbeler, medya ve batı” ana başlıklarıyla yüzlerce konferans verdi.
20 yılı aşkın bir süre Milli Görüş lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın yakınında bulunan Kurdaş, Prof. Dr Necmettin Erbakan’a basın danışmanlığı hizmetinde de bulundu. Erbakan Hoca’nın hastane günlerinde Milli Gazete Genel Yayın Yönetmenliği görevine getirildi. Mustafa Kurdaş’ın Genel Yayın Yönetmeni olarak yeniden İstanbul’a gelmesi merhum Erbakan’ın son görevlendirmesi oldu.
Halen Millî Gazete Genel Yayın Yönetmeni olarak mesleğini icra eden Mustafa Kurdaş evli ve dört çocuk babasıdır. 
Saadet Partisi Genel İdare Kurulu üyeliği görevinde bulundu. 
Saadet Partisi tarafından 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Küçükçekmece Belediye Başkan adayı yapılan Mustafa Kurdaş, seçimi üçüncülükle tamamladı.
Mustafa Kurdaş 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde ikinci kez Saadet Partisi Küçükçekmece Belediye Başkan adayı gösterildi. 

Yorum yapın