İstanbul – Düzce arası kaç km, kaç saat sürer?

Düzce’nin ekonomisi güncel olarak tarım, sanayi, ticaret ve turizm faaliyetlerine dayanmaktadır. Bölgede en çok üretilen ürünler; mısır, fındık, çeltik ve buğdaydır. Merkez ilçesi ile birlikte toplamda 8 ilçeye sahip olan Düzce; Bolu, Sakarya ve Zonguldak gibi önemli şehirler ile komşudur. Bu komşuluk durumu, Düzce’nin ulaşım açısından da avantajlı olmasını sağlamıştır.
İstanbul – Düzce Arası Mesafe Kaç Km?İstanbul ve Düzce arasındaki mesafe toplamda 217,4 kilometredir. Bu mesafe, Google Maps tarafından sunulan verilere göre elde edilmiştir.
İstanbul – Düzce Arası Kaç Saat Sürer?İstanbul ve Düzce arasında gerçekleşecek olan seyahatlerin kaç saat süreceği, söz konusu olan ulaşım aracına ve trafik durumuna göre belirlenir. Özel araç ile yapılan İstanbul – Düzce seyahatleri genellikle 2 saat 30 dakika sürer. Otobüs ile yapılan İstanbul – Düzce seyahatleri ise 3 saat sürer. İki seçenek arasında büyük bir süre farkının bulunmamasının sebebi İstanbul ve Düzce’nin oldukça yakın olan iki şehir olması ve bu yakınlık durumundan dolayı otobüslerin duraksayacağı fazla nokta bulunmamasıdır.
İstanbul – Düzce Arası Ulaşım Seçenekleriİstanbul ve Düzce arasında seyahat ederken tercih edilebilecek birçok ulaşım seçeneği bulunur. Düzce’ye uçakla ulaşmak isterseniz Zonguldak Çaycuma Havalimanı’nı kullanmanız gerekir. İstanbul – Zonguldak arası uçuşlar 50 dakika. Zonguldak, Düzce arası otobüs ya da servis yolculukları ise 2 saat sürmektedir. Yani, toplamda 2 saat 50 dakika gibi bir süre içerisinde Düzce’ye ulaşabilirsiniz. Ancak, otobüs ve özel araç yolculukları da neredeyse bu süre ile aynı sürede ulaşım sundukları için otobüs ve özel araç seçeneklerini tercih etmek daha mantıklı olacaktır.
İstanbul – Düzce Arası Otobüs FirmalarıDüzce, İstanbul ile birçok şehir arasında ulaşım sağlamak için geçilmesi gereken bir noktadır. Bu yüzden birçok otobüs firması İstanbul – Düzce arası ulaşım olanağı sunmaktadır. O firmalar başlıca şunlardır:
İstanbul KonforDemirci Halıkent TurizmLüks Aksel SeyahatBoyabat TurKale SeyahatBoyabat SeyahatTürkay TurizmSafran TurizmAzdavay Aktur TurizmAksakal SeyahatEfeturÖzlem SeyahatMetro TurizmSiirt Kurtalan EkspresCizre İtimatMidyat Seyyidoğlu TurizmŞanlıurfa Cesur TurizmAdıyaman Anka TurizmDeveci Nazar TurizmMardin SeyahatYeni Diyarbakır SeyahatDiyarbakır Barış TurizmÖz Gülaras TurizmÖzlem Diyarbakırİstanbul – Düzce Arası Yol Tarifiİstanbul ve Düzce arasında özel aracınız ile seyahat ederken Kuzey Marmara Otoyolu/O-7 üzerinden ilerlemeniz gerekir. Bu yolculuk esnasında Kocaeli ve Sakarya’dan geçmelisiniz.
Düzce’de Gezilecek YerlerDüzce’de gezebileceğiniz yerler başlıca şunlardır:
Pürenli Yaylası: Düzce’nin en güzel yaylalarından biri olan Pürenli Yaylası, Gölkaya ilçe merkezindedir. Bu yaylada tabiat parkı alanı gibi dinlenebileceğiniz ya da piknik gibi eğlenceli aktiviteler yapabileceğiniz alanlar da bulunmaktadır.Ceneviz Kalesi: UNESCO Dünya Mirasları Geçici Listesi dahilinde olan Ceneviz Kalesi, Helenistik dönemden günümüze kadar ulaşmayı başarmış olan bir yapıdır.Balıklı Yaylası: Doğa ile iç içe vakit geçirmek isteyenler için ideal bir alan sunan Balıklı Yaylası, günlük olarak kiralanabilen ve birer mimari harikası olan birçok evi de barındırmaktadır. Yani, Balıklı Yaylası’nı sadece günübirlik bir şekilde ziyaret etmeniz gerekmez. Günlük evleri kiralayarak yaylada uzunca süre geçirebilirsiniz.

Yorum yapın