İstanbul – Erzincan arası mesafe kaç km, kaç saat sürer?

İstanbul – Erzincan Arası Kaç Km?İstanbul ve Erzincan arasında toplamda 1.037,2 km bulunmaktadır. Bu mesafe, E80 yolu üzerinden yapılacak yolculuk baz alınarak hesaplanmış olan bir mesafedir.
İstanbul – Erzincan Arası Kaç Saat Sürer?İstanbul ve Erzincan arasında yapılacak yolculukların kaç saat süreceği, tercih edilen ulaşım yöntemine göre değişkenlik gösterebilir. Genel olarak İstanbul – Erzincan yolculukları özel araç ile 12 saat sürerken otobüsle ise 15 saat 30 dakika sürmektedir. Buna ek olarak İstanbul’dan Erzincan’a trenle de gitmek mümkündür. Tren yolculuğu, yaklaşık olarak 23 saat sürmektedir.
İstanbul – Erzincan Arası Ulaşım Seçenekleriİstanbul – Erzincan arasında seyahat ederken tercih edebileceğiniz birçok ulaşım yöntemi bulunur. İstanbul – Erzincan seyahatleri için tercih edebileceğiniz en hızlı ve konforlu yöntem, elbette ki uçak yolculuğu yapmaktadır. Aktarmasız uçak yolculukları sayesinde 1 saat 50 dakika gibi kısa bir sürede İstanbul’dan Erzincan’a gidebilirsiniz. İstanbul – Erzincan yolculukları için tercih edilebilecek bir diğer ulaşım seçeneği ise tren yolculuğu yapmaktır. Tren yolculukları için Söğütlüçeşme ilçesinde bulunan tren garından trene binip Erzican merkezde bulunan tren istasyonunda inmeniz gerekir. İstanbul ve Erzincan arasında seyahat etmek için tercih edilen diğer yöntemler ise özel araç ile ulaşım sağlamak ve otobüs bileti satın alarak otobüs yolculuğu yapmaktır.
İstanbul – Erzincan Arası Otobüs Firmalarıİstanbul ve Erzincan arasında sefer düzenleyen otobüs firmaları başlıca şunlardır:
Lüks ErzincanCan Barış TurizmYeni Barış TurizmÖzlem Ardahan TurizmKahta PetrolAdıyaman GülarasMetro TurizmErzincan BaşakEsadaşIğdırlı TurizmDadaş Turizmİstanbul – Erzincan Arası Yol Tarifiİstanbul ve Erzincan arasında yapılacak yolculuk için E80 yolu üzerinden ilerlemeniz gerekir. İstanbul’dan Erzincan’a giderken Kocaeli, Düzce, Bolu, Amasya, Tokat ve Sivas’tan geçmeniz gerekir.
Erzincan’da Gezilecek YerlerErzincan’da gezebileceğiniz yerler başlıca şunlardır:
Otlukbeli Gölü: Erzincan’ın doğal güzellikleri arasında en popüler yerlerden biri olan Otlukbeli Gölü, 1994 yılından beridir koruma altındadır. 7500 metre genişliğe sahip olan Otlukbeli Gölü, demir gibi maddeler bakımından zengin bir suya sahiptir. Bu gölü ziyaret ederek eşsiz fotoğraf kareleri çekebilir ya da yürüyüş ve kamp gibi çeşitli aktiviteler yapabilirsiniz.Erzincan Yeraltı Çarşısı: Birçok şehrin, eski dönemlerinden kalma yeraltı çarşıları mevcuttur. Erzincan şehri de yeraltı çarşısına sahiptir. Erzincan Yeraltı Çarşısı, bakır hediyelik eşyalar ya da Erzincan yöresel lezzetleri gibi birçok ürünü satın alabileceğiniz ve nostaljik çarşı atmosferini hissedeceğiniz bir alandır.Ekşisu Kaplıcaları: Geyikli’de bulunan Ekşisu Kaplıcaları, içerik bakımından zengin bir suya sahiptir. Bu kaplıca bölgesini günlük olarak ziyaret etmeniz ya da bölgede bulunan otellerde konaklayarak kaplıcanın faydalarından uzun süre yararlanmanız mümkündür.Girlevik Şelalesi: Bölgede bulunan en güzel şelalerden biri olan Girlevik Şelalesi, özellikle de yaz aylarında popüler alanlardan biri haline gelir. Şelaleyi ziyaret ederek doğayla iç içe vakit geçirebilir, eşsiz fotoğraf kareleri çekebilir ya da piknik ve yürüyüş gibi keyifli vakit geçireceğiniz aktiviteler yapabilirsiniz.

Yorum yapın