Bakan Şimşek KDV düzenlemesini değerlendirdi! Yeni kararlar Resmi Gazete’de yayınlandı

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından gıda ürünlerinde yaşanan KDV istismarını önlemek için alınan kararlar Resmi Gazete’de yayınlandı. 
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, lokanta ve kafelerde satılan yiyecek ve içeceklerdeki KDV’lerin artırıldığı yönündeki haberlere ilişkin açıklama yaptı. Şimşek, “KDV artışı yapılmadı” dedi.
Devlet kurumları tarafından yapılan incelemeler kapsamında bazı lokanta veya kafelerin yeme içme hizmeti yerine et, su, meyve suyu gibi ürünleri satmış gibi gösterdiği ortaya çıktı. İşletmelerde yapılan denetimlerde KDV oranını yüzde 10 yerine yüzde 1 olarak hesapladığı gözlemlendi. 
SOSYAL MEDYA HESABINDAN DEĞERLENDİRDİBakan Şimşek, Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliği”nde yapılan değişikliği, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda değerlendirdi.
Şimşek, paylaşımında, “KDV artışı yapılmadı. İşletmelerin vatandaştan aldığı KDV’nin doğru belgelendirilmesi için düzenleme yapıldı. Bu konuda hassasiyet gösteren ve bizlere bilgi veren vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Yorum yapın