13 yıllık bekleyiş sona erdi: Milli boksör Samet Gümüş, Avrupa Şampiyonu oldu!

Milli Boksör Samet Gümüş, Avrupa Boks Şampiyonası’nda altın madalya kazanarak Sırbistan’da tarihe geçerek unutulmaz bir başarıya imza attı.
13 YIL ARADAN SONRA  ALTIN MADALYASırbistan’ın başkenti Belgrad’da nefes kesici bir mücadeleye sahne olan Avrupa Boks Şampiyonası’nda erkekler 51 kiloda Macar rakibi Atila Bernarth ile karşı karşıya gelen milli boksörümüz Samet Gümüş, ringe adeta bir fırtına gibi giriş yaptı. Rakibine üstünlük kurarak her rauntta farkı açan milli boksörümüz, maç sonunda 4-1’lık bir skorla altın madalyanın sahibi oldu.
Bu şampiyonlukla Samet Gümüş, Macar rakibi Atila Bernarth’ı 4-1’lık bir skorla yenmesiyle birlikte 13 yıl aradan sonra Türkiye’ye Avrupa Boks Şampiyonası’nda erkeklerde altın madalya kazandıran ilk boksör oldu.
BAKAN BAK’TAN TEBRİK MESAJIGençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Sırbistan’da düzenlenen 2024 Avrupa Boks Şampiyonası’nda altın madalya kazanan milli boksör Samet Gümüş’ü kutladı.
Bakan Bak, konu ile ilgili paylaştığı mesajında, “Avrupa Boks Şampiyonası’nda altın madalya kazanan milli sporcumuz Samet Gümüş’ü gönülden tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

Yorum yapın