İstanbul – Balıkesir arası mesafe kaç km- kaç saat sürer?

İSTANBUL – BALIKESİR ARASI KAÇ KM?İstanbul – Balıkesir arasında toplamda 281,2 km bulunmaktadır. Bu mesafe, Google Maps üzerinden elde edilen bilgilere göre hesaplanmıştır.
İSTANBUL – BALIKESİR ARASI KAÇ SAAT SÜRER?İstanbul ve Balıkesir arasında yapacağınız yolculukların kaç saat süreceği, tercih ettiğiniz ulaşım yöntemine göre değişkenlik gösterebilir. İstanbul – Balıkesir arasında özel aracınız ile yapacağınız yolculuklar yaklaşık 4 saat sürerken otobüs ile yapacağınız yolculuklar ise 5 saat 15 dakika sürmektedir. Otobüs ile yapacağınız yolcuğun süresi, otobüsün güzergahına ve duraksadığı şehirlere göre değişkenlik gösterebilir.
İSTANBUL – BALIKESİR ARASI ULAŞIM SEÇENEKLERİİstanbul ve Balıkesir arasında yapacağınız yolculuklar için birden fazla ulaşım seçeneğiniz bulunur. İlk ve en hızlı seçenek, uçak yolculuğu yapmaktır. İstanbul – Balıkesir arasında yapacağınız uçak yolculukları yaklaşık olarak 50 dakika sürmektedir. Buna ek olarak İstanbul’dan Balıkesir’e özel aracınız ya da otobüs ile de gidebilirsiniz. İstanbul – Balıkesir yolculukları için tercih edebileceğiniz son seçenek İstanbul Avrupa – Balıkesir trenini kullanmaktır. Tren yolculuğu, yaklaşık olarak 2 saat sürer.

İSTANBUL – BALIKESİR ARASI OTOBÜS FİRMALARIİstanbul – Balıkesir arasında sefer düzenleyen otobüs firmaları başlıca şunlardır:
Balıkesir Hakser TurizmSoma SeyahatKütahyalılar TurizmNilüfer TurizmÖz BoluKâmil Koçİzmir TurizmVaran TurizmBalıkesir Uludağ TurizmDemirci Halıkent TurizmAlaşehir Sarıkız TurizmKale SeyahatMetro TurizmPamukkale TurizmİSTANBUL – BALIKESİR ARASI YOL TARİFİİstanbul – Balıkesir arasında yapacağınız özel araç yolculukları için O-5 yolu üzerinden ilerlemeniz gerekir. İstanbul’dan Balıkesir’e giderken Kocaeli şehrinin İzmit ilçesinden ve Bursa’dan geçmeniz gerekir.

BALIKESİR’DE GEZİLECEK YERLERBalıkesir ziyaretlerinizde gezebileceğiniz yerler başlıca şunlardır:
Çamlık Tepesi: Çamlık adı ile de bilinen Çamlık Tepesi, bünyesinde yaklaşık olarak 7 bin ağacı barındırmaktadır. Çamlık Tepesi, Balıkesir şehrinin simgelerinden bir tanesidir.Şeytan Sofrası: Ayvalık ilçesinde bulunan Şeytan Sofrası, laf birikintisinin üzerine kurulmuştur. Bu yer, bölgenin panoramik manzarasını görebileceğiniz ve piknik gibi doğa ile iç içe olan çeşitli aktiviteleri yapabileceğiniz bir yerdir.Paşaliman Adası: Oldukça nostaljik bir havaya sahip olan Paşaliman Adası, Balıkesir şehrinin turizm faaliyetleri için çok önemli bir noktadır. Bu muhteşem ada ile ilgili en ilginç bilgi ise adanın eski dönemlerde iyileştirici bir etkisi olduğuna inanılmasıdır. Bu inançtan dolayı bölgenin Bizans İmparatorluğu ve Osmanlı Dönemi hakimiyetinde olduğu zamanlarda Paşaliman Adası, ruh ve sinir hastalıklarından mustarip hastaların tedavi edilmesi için kullanılmıştır.Balıkesir Saat Kulesi: Birçok şehrin sahip olduğu gibi Balıkesir de ikonik bir saat kulesine sahiptir. Balıkesir Saat Kulesi, Galata Kulesi’ne çok benzeyen bir yapıdır. Kule, 1829 yılında inşa edilmiştir ve Dumlupınar Mahallesi’nde bulunmaktadır.Sevim ve Necdet Kent Kitaplığı: Restore edilmiş bir kilise olan Sevim ve Necdet Kent Kitaplığı, bünyesinde yaklaşık 1.300 kitap barındırmaktadır.Sarımsaklı Plajı: Balıkesir’in en güzel plajlarından bir tanesidir. Plaj, özellikle de yaz aylarında oldukça popüler hale gelmektedir. Bu durumun sebebi kumların ve denizin oldukça temiz olması ve plaj bölgesinde yapılacak birçok aktivite bulunmasıdır. Sarımsaklı Plajı, su sporları yapmak için de ideal bir yerdir.

Yorum yapın