ABD’de sondaj kuleleri azalıyor,

ABD’de petrol sondaj kulesi sayısı bu hafta 3 azalarak 506’ya geriledi.
Petrol sahası hizmetleri şirketi Baker Hughes’un haftalık verilerine göre, son bir yılda sondaj kulesi sayısında 86’lık bir düşüş yaşandı.
Bu düşüş, petrol arzındaki belirsizlikleri ve yatırımcıların temkinli yaklaşımını yansıtıyor.
Perşembe günü 85,41 dolardan kapanan Brent petrolün varil fiyatı, Paskalya tatili nedeniyle cuma günü işlem görmedi. Batı Teksas (WTI) tipi ham petrolün varili ise perşembe gününü 81,35 dolar seviyesinde tamamladı.
SONDAJ KULELERİNDEKİ DÜŞÜŞ NE ANLAMA GELİYOR?Sondaj kuleleri, petrol ve doğal gaz arama ve çıkarma faaliyetlerinde kullanılan önemli bir ekipmandır. Bu kulelerin sayısındaki düşüş, petrol üretim hacminde bir azalma veya yatırımların yavaşlaması anlamına gelebilir.
FİYATLAR DURAKLIYORHam petrol fiyatları son dönemde oldukça dalgalı bir seyir izliyor. Fiyatlar, Ukrayna’daki savaş ve küresel ekonomideki belirsizlikler nedeniyle yükseliş trendine girmişti. Ancak son haftalarda fiyatlarda bir durgunluk yaşanıyor.
PEKİ, BUNDAN SONRA NE OLACAK?Petrol piyasalarının geleceği, Ukrayna’daki savaşın seyri, küresel ekonominin gidişatı ve OPEC+ gibi üretici ülkelerin kararlarına bağlı olacak.
Sondaj kulelerindeki düşüş ve fiyatlardaki durgunluk, petrol arzında bir sıkıntı olabileceğine dair endişeleri artırıyor.

Yorum yapın