Milli Takım’a duvar gibi stoper! İtalya karşısında şov yaptı!

Türkiye’nin en iyileri arasında yer alan Trabzonspor akademisi, geçmişten bugüne altyapısından çıkardığı birçok futbolcuyu Türk futboluna kazandırdı.
Örneklerine bakılacak olursageçmiş dönemlerde Gökdeniz Karadeniz, Hami Mandıralı, Fatih Tekke, Abdülkadir Ömür,Uğurcan Çakır ve Yusuf Yazıcı gibi birçok futbolcu Trabzonspor alt yapısından yetişerekgerek Süper Lig’de gerekse Avrupa’nın üst düzel liglerinde üstün performanslar sergiledi.
Bordo mavililerin alt yapısından çıkarak  Avrupa’ya transfer yapan son örneklerden biri olan Ahmetcan Kaplan, sergilediği performansla Hollanda başta olmak üzere tüm Avrupa’yı kendisine hayran bırakmaya devam ediyor
TRABZONSPOR’DAN 9.5 MİLYON EUROYA AYRILDIAhmetcan Kaplan, Ağustos 2022’de 9.5 milyon euro bonservis kazandırarak Trabzonspor’dan Ajax’a transfer olmuştu. Genç yıldız adayı, geçtiğimiz hafta geçtiğimiz haftalarda ilk kez Ajax ile ilk resmi maçına çıkarken sergilediği performansla büyük beğeni topladı. 
AJAX SEZONA KÖTÜ BAŞLADIHollanda Eredivisie’de sezona kabus gibi bir başlangıç yapan Ajax, ligin ilk bölümünde küme düşme hattına kadar geriledi. Kırmızı beyazlılar Ajax, sonradan üst üste aldığı puanlarla basamakları bir bir çıktı.
UZUN SÜRELİ SAKATLIĞINI ATLATTIYaşadığı uzun süreli şanssız sakatlığın arından bu sezon Ajax’ta forma şansı bulmaya başlayan genç savunmacı, Eredivisie’de gösterdiği performansla dikkatleri şimdiden üzerine toplamış durumda
Ağustos 2022’de 9,50 milyon Euro karşılığında Trabzonspor’dan Ajax’a transfer olan genç oyuncu sakatlığından dolayı uzun süre sahalardan uzak kalmıştı.
ÜMİT MİLLİ TAKIM’DA YILDIZLAŞTIAhmetcan Kaplan V İtalya U21 pic.twitter.com/vbolIFnqEN
— Emir (@EY61_) March 27, 2024
A Milli Takım teknik direktörü Vincenzo Montella’dan davet alan daha sonrasında ise Ümit Milli Takım’a gönderilen Ahmetcan Kaplan burada oynadığı maçlarda adeta yıldızlaştı. İlk önce Ümit Milli Takım’la Gürcistan karşılaşmasında oynayan Ahmetcan, 2-1 kazanılan maçta iyi bir performans sergiledi. 
Daha sonrasında ise İtalya deplasmanına ilk 11’de çıkan genç savunmacı, bu maçta alınan 1 puanda büyük rol oynadı. 
AHMETCAN KAPĞLAN’IN BU SEZON AJAX’TAKİ PERFORMANSIGenç yıldız adayı, bu sezon Hollanda Eredivisie’de 4 maça çıkarken Konferans Ligi’nde de 2 kez süre şansı buldu.
Ajax’ın U21 takımında da 11 kez sahaya çıkan Ahmetcan bu karşılaşmalarda 2 gol buldu.

Yorum yapın