Kars’ın doğa harikası Çemçe-Madur, dağcıların yeni durağı oldu!

Kars’ın Kağızman ilçesinde bulunan Çemçe-Madur bölgesi, Muhteşem manzaraları, tertemiz havası, el değmemiş doğası ve huzurlu atmosferiyle doğa tutkunlarının yeni gözdesi oldu. Bölgenin dağları, tertemiz havası ve nefes kesici manzaraları ile her mevsim ayrı bir güzelliğe bürünüyor.
Çemçe-Madur bölgesi, son yıllarda sağlanan huzur ve güven ortamıyla da öne çıkıyor. Bölgedeki misafirperver insanlar, doğa severlerin kendilerini rahat ve güvende hissetmelerini sağlıyor.
İlçede yıllarca terörle anılan Çemçe ve Madur bölgesi de güvenlik güçlerinin başarılı operasyonlarıyla huzura kavuştu. Bu huzur ortamı ile birlikte bölgede turizm hareketliliği artarken, Iğdır ve Kars başta olmak üzere çevre illerden gezi gruplarını ağırlıyor.
“2742 METRE YÜKSEKLİKTE TÜRK BAYRAĞI AÇILDI”Bölgeye düzenlenen turlar kapsamında, rehberler eşliğinde dağlara çıkan doğa severler, 15 kilometrelik parkurda saatlerce yürüyüş yapıyor ve zirve tırmanışları gerçekleştiriyor.
Bölgeye, Kars Dağcılık ve Doğa Sporları Arama Kurtarma Kulübü (KARSDAK) ve Iğdır Dağcılık ve Bisiklet Spor Kulübü (IDABIS) koordinesinde tur düzenlendi. Karlı arazide zorlu yolculuk yapan katılımcılar, tırmandıkları 2742 metre yükseklikte Türk bayrağı açtı.
“ÇEMÇE-MADUR BÖLGESİ KIŞIN AYRI BİR GÜZELLİĞE BÜRÜNÜYOR”İlçede turizmi hareketlendirmeyi hedeflediklerini kaydeden ifade eden KARSDAK Başkanı Özfer Koçak, şu ifadelerde bulundu:
“Kars, Kağızman ve Iğdır’dan gelen arkadaşlarla çok güzel bir etkinlik yaptık. Kağızman’ın coğrafyası çok güzel ve zirveye başarıyla çıktık. Bütün dağcıların bu bölgeye gelmesini istiyorum, burası harika bir yer ve çıkılacak çok güzel dağları var.””HERKES BURAYA ÇIKABİLİR”Dağcı olan Onur Benli ise, “Biraz kar, biraz çayır, biraz da ormanların arasında tatlı bir yürüyüş yaptık. Buranın teknik zorluğu yok herkes buraya çıkabilir” şeklinde konuştu.
Mir Kasım Yalçın da Iğdır’dan geziye katıldığını ve Kağızman’ın coğrafyasından çok etkilendiğini söyledi.

Yorum yapın