İkinci el ve sıfır araba satışında yeni dönem! Mahkeme değil tahkim çözecek!

Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) tarafından kurulan MASFEDTAM adlı tahkim mekanizması ile kusurlu araç alım satımındaki uyuşmazlıkların mahkemeye gitmeden çözüme kavuşturulabileceği belirtildi.
MASFED Başkanı Aydın Erkoç, araç alım satımlarındaki sorunlarla ilgili olarak tahkim mekanizmasını kurduklarını ve bu sayede sorunların hızlı bir şekilde çözüme kavuşturulabileceğini açıkladı.
Araç alım satımlarında kilometre sıfırlama, kazalı araçların kusursuzmuş gibi satışa sunulması türünden sorunlar yaşanabildiğini söyleyen ve Türkiye genelinde her türlü sorunlu araç alım satımlarına ilişkin konuların mahkemeye gitmeden çözüme kavuşturulacağını belirten Erkoç, bu hizmetin Adalet Bakanlığı’ndan alınan yetki ile gerçekleştirileceğini ifade etti.
DİSİPLİN KURULU OLUŞTURULDUTürkiye’de 70 bin motorlu araç satıcısının bulunduğunu, yıllık 10 milyon aracın alınıp satıldığını ifade eden Erkoç, bu alım satımlardan ortaya çıkan haksızlıkları giderebilmek adına kurdukları Tahkim mekanizmasıyla ilgili şunları söyledi:
“Bu sorunların önüne geçmek ve mesleğimizi daha itibarlı hale getirmek amacıyla disiplin kurulu oluşturduk. Galerilerden alınan kusurlu araçların satışına ilişkin sorunların çözüme kavuşması için oluşturduğumuz disiplin kuruluna, bir yıl içinde 600 başvuru yapıldı. Başvurulardan 598’i çözüme kavuşurken, 2 tanesi mahkemeye intikal etti.”BAŞVURULARI HEMEN DEĞERLENDİRMEYE ALIYORUZMASFEDTAM Başkanı Salih Kılınç da başvuruların “0312 282 46 46” numaralı telefon aranarak yapılabileceğini ifade ederek, “Başvuruları hemen değerlendirmeye alıyoruz. Sorunları en fazla 1 hafta içinde çözüme kavuşturmak istiyoruz. Ayrıca vatandaşlarımız ‘www.masfedtam.com.tr’ adresinden ayrıntılı bilgilere ulaşabilir” dedi.

Yorum yapın