Kolombiya, “acil durum” ilan etti! Çetelerle tüm cezaevlerinde mücadele edilecek

Kolombiya, ülkedeki tüm cezaevlerinde “acil durum” ilan ettiğini duyurdu.
HAPİSHANE PERSONELİNE OPERASYON YETKİSİAdalet Bakanı Nestor Osuna, basın toplantısı düzenledi. Osuna, mücadele kararının son haftalarda çeteler tarafından hapishane yetkililerine yönelik işlenen şiddet olayları nedeniyle alındığını belirtti.
Kalabalık cezaevlerinde personele operasyon yetkisi verildiği belirten Osuna, “Ulusal Cezaevi Enstitüsü INPEC ile yaptığımız toplantının ardından ‘Acil Durum İlan’ etme kararı aldık. Amacımız hapishanelerde gardiyanların güvenliğini sağlamak, gasp ve yolsuzluğu ortadan kaldırmaktır.” dedi.
Osuna, cezaevlerindeki çetelere “sürpriz baskın ve aramaların” yapılacağını ve cezaevinde suç işleyen çete üyelerinin başka hapishanelere nakledileceğini söyledi.
NE OLMUŞTU?INPEC’in üst düzey yetkililerinden Jesus Cardenas, 10 Şubat’ta Valle del Cauca yönetim bölgesine bağlı Tulua kasabasında, silahlı iki kişinin saldırısına uğramış ve hayatını kaybetmişti.
Saldırının hapishanelerle bağlantılı çete üyeleri tarafından gerçekleştirildiği tahmin ediliyor.
Güvenlik güçlerinin operasyonunda, “La Inmaculada” isimli çete lideri ve “Nacho” lakaplı Mauricio Marin Silva ele geçirilmişti.
Operasyonun ardından çete mensupları bir trafik görevlisini öldürmüş, 8 aracı ateşe vermişti.

Yorum yapın