Bebeklerde yabancı dili eğitimi ne zaman başlamalı?

Bebeklerde yabancı dil eğitimi, tam olarak öğretme süreci açısından 2 ya da 3 yaşında başlamalıdır. Ancak, bebeğin yabancı dile alışabilmesi açısından 3 aylıkken mümkünse yanında yabancı dil konuşmaya ya da yabancı dil kullanılan şarkı gibi sesleri açmaya başlamalısınız. Bu sayede bebeğin, yabancı dil öğrenmesi çok kolay bir hale gelecektir. Buna ek olarak bebeğin sürekli olarak çevresinde bulunan anne ve babası gibi kişiler, biliyorlarsa zaman zaman gündelik sohbet içinde yabancı dil konuşmalıdırlar. Bu sayede bebek, 2. bir anadili gibi yabancı dil öğrenebilir.
Bebeklerde Çift Dil Eğitimi Nedir?Bebeklerde çift dil eğitimi, bebeğin büyüme sürecinde yanında sürekli olarak bulunan kişilerin iki dil kullanarak konuşmasıdır. Yani, örnek olarak ebeveynler bebeğin yanında sabah Türkçe akşam ise İngilizce konuşmak gibi bir düzen oluşturabilir. Bu eğitim sayesinde bebek 2. bir anadil olarak yabancı dil öğrenebilir. Buna ek olarak bazı uzmanlar, bebeklerde çift dil eğitiminin bebeğin kafasının karışması sonucunda iki dili de tam anlamıyla öğrenemeyeceklerini savunmuşlardır. Ancak, bu konuda tamamen bilimsel temellere dayanan bir araştırma yapılmamıştır.
3 Yaş İngilizce Eğitimi Nasıl Olmalıdır?3 yaş, İngilizce eğitiminin tempolu bir şekilde başlaması için ideal bir yaştır. 3 yaşındaki bebeğinize İngilizce eğitimi vermek için şu önerileri dikkate alabilirsiniz:
 Yabancı Çizgi Filmlerden ya da Çocuklara Uygun Dizilerden Faydalanınİngilizce de dahil olmak üzere birçok yabancı dil, dizi ve filmler aracılığı ile büyük oranda öğrenilebilir. Unutmayın ki okullarda ya da kurslarda verilen teorik yabancı dil bilgileri, çocuğun dili anlasa da konuşamamasına ya da düzgün cümle kuramamasına yol açabilir. Bu yüzden çocuğunuza yabancı çizgi film ya da dizi izletmek, yabancı dil öğrenmesi açısından önemlidir. Çocuğunuza izleteceğiniz çizgi film ya da diziler, yabancı dilde olursa çocuğun kulak aşinalığı oluşacaktır. Buna ek olarak İngilizce dizi ya da film izleme kültürü oluşan bebek, ileride okumayı öğrenecek yaşa geldiği zaman böyle yapımlar izlerken altyazı ile sesi aynı anda takip etmesine ve ciddi oranda İngilizce öğrenmesine yardımcı olacaktır.
İngilizce Oyunlardan FaydalanınPiyasada bulunan yabancı dil kutu oyunları gibi oyunlar ya da mobil uygulamalar üzerinden oynanan oyunlar sayesinde çocuğun yabancı dili gelişebilir. Çocuğunuz 3 yaşında olduğu ve muhtemelen okumayı bilmediği için yazı eşleştirmeleri değil, ses ile eşleştirmeleri yapması gereken oyunları tercih etmeniz gerekir. Bu sayede çocuğunuz nesnelerin İngilizce isimlerine ve bu isimlerin telaffuzlarına aşina olacaktır. Aşinalık, yabancı dil öğrenme sürecinde kolaylaştırıcı olan en etkili faktörlerden bir tanesidir.
Sorularına Cevap Verirken İngilizceyi de Kullanın3 yaş dönemi, çocukların genellikle etraflarında gördükleri nesne ya da kişilere “Bu ne?” ya da “O kim?” gibi tanımlamaya yönelik meraklı sorular sordukları bir dönemdir. Bu süreçte çocuğunuzun tanımlama üzerine soru sorduğu eşyanın ismini ve kişinin sıfatını Türkçe söylemeye ek olarak İngilizce bir şekilde söylemek, çocuğun İngilizce öğrenmesine yardımcı olacaktır.
Çocuğunuza Bakan Biri Varsa İngilizce Bilmesine Dikkat EdinBakıcı arayışı esnasında birçok kişinin bakıcıda aradığı kriterlerden biri de İngilizce bilmesidir. Bakıcının İngilizce bilmesi, çocuğun yanında İngilizce konuşmasına ya da İngilizce öğrenmesi için yapılacak şeyleri düzgün şekilde yapmasına yardımcı olacaktır. Bu sayede çocuğun İngilizce öğrenmesi daha kolay hale gelecektir.

Yorum yapın