Meta’dan yapay zeka önlemi

Hayatımıza bir anda giren ve hızla ilerleyiş kaydeden yapay zeka programları ile ilgili Meta dikkat çeken bir adım attı.
Yapay zeka ile üretilen fotoğrafların gerçek olup olmadığına yönelik tartışmaları bitirecek çalışma için adım atan Meta, önümüzdeki aylarda , kendi oluşturucusu ve Midjourney, Dall-E ve Bing Image Creator gibi diğer önemli yapay zeka araçları tarafından yapılan fotoğraflara filigran ekleyecek.
Söz konusu filigranlarda yapay zeka tarafından oluşturulan fotoğraflara algoritma tarafından otomatik olarak açıklama eklenerek  “Imagined with AI” (Yapay Zeka ile oluşturuldu) ifadesi yer alacak.
Şirket tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada “İnsanların gördükleri fotogerçekçi içeriğin yapay zeka kullanılarak oluşturulduğunu bilmelerine yardımcı olmamız önemlidir. Bunu, Meta AI özelliğimizi kullanarak oluşturulan fotogerçekçi görüntülere “Imagined with AI” etiketlerini uygulayarak yapıyoruz, ancak bunu diğer şirketlerin araçlarıyla oluşturulan içeriklerle de yapabilmek istiyoruz” ifadelerine yer verildi.
Öte yandan yapay zeka ile üretilen gerçekçi içerikler için video mu yoksa sesin mi AI tarafından üretildiğinin açıklanması kullanıcıdan istenecek. Bu açıklamayı yapmayanlar için ise cezai yaptırım uygulanabilecek.

Yorum yapın