Murat Mücahit Yentür kimdir?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla gerçekleşen atama kararları kapsamında, İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentür, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevine atanmıştır. Peki, Murat Mücahit Yentür kimdir?
MURAT MÜCAHİT YENTÜR NERELİ?Murat Mücahit Yentür, Elazığ’ın Maden ilçesinde doğmuştur.
MURAT MÜCAHİT YENTÜR’ÜN ÖĞRENİM HAYATIİlk ve orta öğrenimini Maden ilçesinde tamamlamış, ardından lise eğitimini Yalova’da almıştır. Lisans öğrenimine İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü’nde başlayan Yentür, lisansüstü eğitimlerini İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Coğrafya Bölümü ve Hasan Kalyoncu Üniversitesi Liderlik ve Küresel Girişimcilik Bölümü’nde sürdürmüştür.
Murat Mücahit Yentür, Marmara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü’nde tamamladığı doktora çalışmalarının ardından doçent unvanını elde etmiştir.
MURAT MÜCAHİT YENTÜR HANGİ GÖREVLERDE BULUNDUEğitim kariyerine İstanbul’da Yavuz Selim İlköğretim Okulu’nda öğretmen olarak başlayan Yentür, daha sonra çeşitli okullarda Müdür Yardımcılığı ve Okul Müdürlüğü görevlerinde bulunmuştur. 2014-2021 yılları arasında Şişli İlçe Millî Eğitim Müdürü olarak görev yapmış olan Yentür, 18 Ağustos 2021 ile 25 Ağustos 2023 tarihleri arasında İzmir İl Millî Eğitim Müdürlüğü görevini üstlenmiştir.
29 Ağustos 2023 tarihinde ise İstanbul İl Millî Eğitim Müdürlüğü’ne atanmıştır.

Yorum yapın