Yunanistan’ın Kızıldeniz’e göndermek istediği fırkateynde istifa dalgası: 17 personel istifa etti!

Yunan donanmasında Kızıldeniz krizi ülkede tartışma konusu oldu.
Kızıldeniz’de Husilere karşı Refah Muhafızı Operasyonu’nda görev alacak “YDRA” firkateyninin 17 mürettebatı, hükümetin İsrail’in yanında yer alması ve kendilerinin bir intihar görevine gönderildiğini anlamaları nedeniyle istifa etti.
“BİZİ İNTİHAR GÖREVİNE GÖNDERİYORLAR” Yunanistan’da askerlerin haklarını koruyan “Spartakos Ağı” tarafından yapılan açıklamada, askerlerin istifa gerekçesi şu şekilde açıklandı:
“Hükümetin İsrail’in yanında yer alması nedeniyle, kendimizi bir intihar görevine gönderildiğimizi anladık. Husiler, Filistin halkına karşı yürüttüğü soykırım savaşında İsrail’i destekleyen gemilere saldıran silahlı insansız hava araçlarını kullanıyor. Hiçbir donanma gemisi bu insansız hava araçlarına karşı koyamaz. Bu nedenle, bu görev bir intihar görevidir ve biz bu görevi kabul etmiyoruz.””ÜCRET KOŞULLARINA KARŞI BİR PROTESTO”Parlamentodaki Yeni Sol grubu tarafından yapılan açıklamada ise, bu istifaların tehlikeli bir görevdeki çalışma ve ücret koşullarına karşı bir protesto olduğu ifade edildi.
“Bu istifalar, tehlikeli bir görevdeki çalışma ve ücret koşullarına karşı bir protestodur. Hükümeti, ülkemizi ve Deniz Kuvvetleri personelini savaş bölgesinde, özellikle uluslararası örgütler veya Avrupa Birliği’nin himayesi altında olmayan bir operasyona karıştırmamaya çağırıyoruz.”

Yorum yapın