Hamas’tan Güney Afrika’ya teşekkür mesajı

Hamas’ın Siyasi Büro üyesi İzzet el-Rişk, Güney Afrika’nın mahkemede sunduğu delillerin “Siyonist rejimin Gazze’deki Filistin halkına yönelik toplu katliamlara ve etnik temizliğe başvurduğunu tüm dünyaya kanıtladığını” söyledi.
Hamas yetkilisi, “Güney Afrika, Filistin ulusuna yönelik ilkeli destek pozisyonunun gerçekliğini bir kez daha kanıtladı” dedi.
İsrail rejimi, Gazze’deki mücahitlerin gerçekleştirdiği operasyona tepki olarak 7 Ekim’de Gazze’ye karşı savaş başlattı.
ABD destekli saldırının başlangıcından bu yana rejim, çoğu kadın ve çocuk olmak üzere en az 23 bin Filistinliyi şehit etti ve 59 bin 167’den fazla kişiyi yaraladı. Binlerce kişinin ise kayıp veya enkaz altında vefat ettiği tahmin ediliyor.
Güney Afrika, duruşmada, İsrail’in 7 Ekim operasyonuna verdiği tepkinin, Birleşmiş Milletler Soykırım Sözleşmesini ihlal ettiğini ve Gazze’deki rejimin soykırım vahşetine dair kanıtlar sunduğunu vurguladı.
Söz alan Güney Afrika davasını temsil eden avukat Adila Hassim, rejimin saldırı boyunca “haftada 6 bin bomba attığını” kaydetti.
Hassim, “Güvenli olarak tanımladığı güney Gazze’ye en az 200 kez 2 bin poundluk (907 kilogram) bomba yerleştirdi. Kimse bağışlanmıyor. Yeni doğmuş bebekler bile. BM şefleri burayı çocuklar için bir mezarlık olarak tanımlıyor.” dedi.

Yorum yapın