CHP’de yerel seçim için 150 aday daha belirlenecek

Yerel seçim yaklaşırken, 351 seçim çevresindeki adaylarını açıklayan CHP’de, perşembe günü yapılacak Parti Meclisi’yle (PM) yaklaşık 150 aday daha belirlenecek.
CHP’de parti tüzüğü gereği, 31 Mart 2024’te yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri için adaylar, PM onayı ile belirleniyor.
Bugüne kadar düzenlenen PM toplantılarında, aralarında Ankara ve İstanbul’un da bulunduğu 7 büyükşehir, 12 il, 77 büyükşehir belediyesine bağlı ilçe, 147 ilçe belediyesi, 108 de belde belediye başkan adayı açıklandı.
4 OCAK’TA PM TOPLANTISI YAPILACAKCHP, PM toplantısını 4 Ocak’ta Genel Başkan Özgür Özel başkanlığında yapacak.
Toplantı sonrası 150 civarında seçim çevresinin adayının açıklanacağı öğrenildi.
CHP, aday belirleme sürecinde anket çalışması ve aday adaylarla yüz yüze görüşme prensibiyle 7 büyükşehir belediye başkan adayı açıkladı.
DİKKATLER BU ÜÇ ŞEHİRDECHP Genel Başkanı Özgür Özel’in görevlendirdiği ve İzmir adaylığı için kamuoyu yoklama ve aday tespiti yapacak heyetin çalışmalarını sürdürdüğü belirtilirken; Eskişehir, İzmir ve Aydın illerinin büyükşehir belediye başkan adayları ise hala açıklanmadı.
Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in adaylıktan vazgeçebileceği ve Eskişehir’de Odunpazarı Belediye Başkanı Kâzım Kurt’un aday olabileceği iddia edildi.
Kaynak: AA

Yorum yapın