Afrika Birliği lideri, Siyonist İsrail’in vahşetine sert sözlerle tepki gösterdi

Afrika Birliği Komisyonu Başkanı Musa Faki Muhammed, Siyonist işgalci İsrail rejiminin Filistinlilere yönelik saldırılarını ağır bir dille eleştirerek, bunun “bir yok etme savaşı” olduğunu söyledi.
Mohammed, 17 ve 18 Şubat tarihlerinde yapılacak Afrika Birliği Zirvesi öncesinde Etiyopya’nın başkenti Addis Ababa’da düzenlenen Dışişleri Bakanları Yürütme Komitesi toplantısında konuştu.
Konuşmasında Filistin halkının çektiği acılardan duyduğu derin endişeyi dile getiren Muhammed, “Filistin halkının çektiği acı, tarihte adı olmayan bir yok etme savaşıyla gözlerimizin önünde şiddetleniyor” dedi.
Muhammed, özellikle de demokratik değer ve ilkelerin savunulduğu bir ortamda bunun kabul edilmesinin bir “paradoks” olduğunu ifade ederek “Kör şiddetin dünyanın neredeyse tüm büyük güçleri tarafından sessizlik içinde kabul edildiğini” dile getirdi.
Muhammed, Filistin’de uluslararası hukuk temelinde iki devletli çözüm çağrısı yaptı.
Barışın ancak adalet ve tüm tarafların temel haklarının tanınması yoluyla sağlanabileceğini vurgulayan Muhammed, ayrıca tüm tutuklu ve rehinelerin de serbest bırakılmasını istedi.
Afrikalı liderler, kıtanın önemli sorunlarını masaya yatırmak için bu hafta 37’ncisi yapılacak Afrika Birliği Zirvesi’nde bir araya gelecek.

Yorum yapın