Fenerbahçe, yarın İstanbulspor’a konuk olacak

Atatürk Olimpiyat Stadı’nda gerçekleşecek mücadelede saat 16.00’da başlayacak ve maçı hakem Volkan Bayarslan yönetecek.
Süper Lig’de oynanan 17 haftada 14 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 yenilgi alan sarı-lacivertliler, topladığı 44 puanla lider durumda bulunuyor. Aynı puana sahip olan Galatasaray’ı averajla geride bırakan Fenerbahçe, zirvedeki yerini korumayı hedefliyor.
İstanbulspor ise 17 karşılaşmada 2 galibiyet ve 2 beraberlik almasına rağmen Trabzonspor mücadelesinde sahadan çekilmesiyle 3 puanı silinmiş durumda ve ligde 5 puanla son sırada bulunuyor.
OSAYİ-SAMUEL VE DJİKU, AFRİKA ULUSLAR KUPASI’NDAFenerbahçe’nin savunma oyuncuları Bright Osayi-Samuel ve Aleksandar Djiku, ülkelerinin Afrika Uluslar Kupası maçları için milli takım kamplarına gitti. Bu organizasyon, 13 Ocak’ta Fildişi Sahili’nde başlayacak. Eğer takımları finale yükselirse, ikilinin Fenerbahçe formasından uzak kalma süresi 11 Şubat’a kadar sürebilir.
İRFAN CAN KAHVECİ VE FRED CEZALI, MERT HAKAN YANDAŞ SAHADAGalatasaray derbisinde sarı kart gören İrfan Can Kahveci ile Mondihome Kayserispor karşılaşmasında kırmızı kartla cezalandırılan Fred, maçta forma giyemeyecek. Ancak cezaları kısaltılan Fred’in yanı sıra, aynı şekilde cezası düşürülen Mert Hakan Yandaş’ın, İstanbulspor karşısında forma giymesine izin verilebilir.
BECAO VE ZAJC KADRODA YOKBir süredir sakatlıkla boğuşan Becao ve uzun bir aradan sonra sahalara dönen Zajc, İstanbulspor maçında yer alamayacaklar.
SAVUNMADA DEĞİŞİKLİKLER BEKLENİYORFenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, eksikler nedeniyle savunmada değişikliklere gitmek zorunda kalacak. Afrika Uluslar Kupası’nda bulunan Osayi-Samuel ve Aleksandar Djiku’nun yanı sıra sakatlığı devam eden Becao’nun yokluğunda, savunmanın göbeğinde Serdar Aziz-Oosterwolde ikilisi oynaması bekleniyor. Sağ bekte ise Mert Müldür’e görev verilmesi planlanıyor. Cezalı İrfan Can Kahveci’nin yerine ise Cengiz Ünder’in ilk 11’de şans bulması öngörülüyor.

Yorum yapın