Yenidoğan bebek skandalı sonrası Sağlık Bakanlığı’nda görevden alma

112 Acil Çağrı Merkezi’nde çalışan bazı kişilerin özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine bebekleri yönlendirerek ölümlerine sebep olduğu ‘Yenidoğan’ çetesi hakkında yeni ayrıntılar gün yüzüne çıkmaya devam ediyor. Bu skandalın yankıları sürerken, Sağlık Bakanlığı’nda önemli bir görevden alma kararı dikkat çekti.
Sağlık Yatırımları Genel Müdürü Görevden AlındıCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan Resmi Gazete kararıyla, Sağlık Bakanlığı Sağlık Yatırımları Genel Müdürü Rıza Uçan görevden alındı. Uçan’ın yerine Mehmet Fidan atandı.
Bakanlıklarda Yeni Atamalar GerçekleştirildiResmi Gazete’de yer alan kararlara göre, çeşitli bakanlıklarda da önemli atamalar gerçekleştirildi.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı: Sosyal Yardımlar Genel Müdür Yardımcılığı’na Mehmet Safa Koçi getirildi.Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı: İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdür Yardımcılığı’na iş müfettişi Erhan Taylan atandı.TİKA: Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı 1’inci Hukuk Müşavirliği’ne Nergis Sağlık getirildi.Helal Akreditasyon Kurumu: Yönetim Kurulu Başkanlığı’na Zafer Soylu, Genel Sekreterliği’ne ise Mustafa Süleyman Beşli getirildi.Görevden Alma ve Atamalar Dikkat Çekti’Yenidoğan’ çetesi soruşturması sürerken, Sağlık Bakanlığı’ndaki bu kritik görev değişiklikleri kamuoyunun dikkatini çekti.

Yorum yapın