Altın fiyatları için kuyumculardan yıl sonu tahmini

Altın fiyatları hızla yükselişine devam ediyor. Vatandaşlar Orta Doğu’da yaşanan gelişmeler ile birlikte yatırımlarını güvenli liman olan altına yöneltti. Yıl sonu için gram altın fiyatının kaç lira olacağını merak ediyor. Kuyumculardan da beklenen açıklama geldi. Altın sarrafı olan kuyumcumlar gram altın ve çeyrek altın fiyatının daha da yükseleceğini belirtti.
GRAM ALTIN FİYATI 3 BİN 500 LİRAYI GÖRECEKAltın fiyatı için açıklamada bulunan altın sarrafları Orta Doğu’da yaşanan gelişmelerin gram altını tetiklediğini belirterek hali hazırda gramın 3 bin 50 lira bandında işlem gördüğünü belirttiler. Çeyrek altın fiyatı ise 5 bin lira civarında işlem görüyor.
Yıl sonu için altın fiyatının 3 bin lira üzerinde olduğunu ancak beklenen rakamın Ekim ayı birlikte yaşandığını belirten kuyumcular, yıl sonuna kadar gram altın fiyatının 3 bin 250 lira ile 3 bin 500 lira arasında işlem görmesi beklediklerini belirterek çeyrek altının da 5 bin 400 ile 5 bin 500 TL de çeyrek altının satılacağını ifade ettiler.
Vatandaşların köşesinde duran paralarının altınla değerlendirmelerini daha iyi olacağını söyleyen altın sarrafları, “Altın yatırımcısına güven veren bir maden. Kâğıt yanabilir, gidebilir. Ancak altın öyle bir maden değil düşse de sonuç olarak altın” dedi.
GÜNCEL ALTIN FİYATLARIGüncel altın fiyatlarına baktığımızda gram altın 3.015 lira seviyesinde.
Kaynak: https://www.referansgazetesi.com.tr/altin-fiyatlari-icin-kuyumculardan-yil-sonu-tahmini
Kaynak: Referans Gazetesi

Yorum yapın