Bursa’da ceviz hasadı başladı: Hedef 42 bin ton rekolte!

İnegöl’ün eşsiz coğrafyasında yetişen cevizler, hem lezzetiyle hem de besin değeriyle ön plana çıkıyor. Hasat mevsiminin gelmesiyle birlikte, özenle yetiştirilen cevizler ağaçlardan toplanıyor.
İnegöl’deki ceviz üretimi, sadece çiftçilerin değil, bölgedeki işleme tesisleri, pazarlama şirketleri ve hatta turizm sektörünün de can damarı haline geldi. Ceviz festivalleri, ceviz yağı üretimi, cevizli tatlılar gibi yan ürünler, bölgeye önemli ekonomik katkılar sağlıyor.
İnegöl’de ceviz hasadı tüm hızıyla devam ederken, Kaymakam Eren Arslan başkanlığında protokol üyeleri, üreticilerin yanında yer aldı. Konurlar Mahallesi’nde gerçekleştirilen hasat etkinliğine katılan yetkililer, çiftçilerle sohbet ederek üretim süreçleri hakkında bilgi aldı.
ŞEHİRDE MEYCECİLİK İLERİ SEVİYEDE!Hasada ilişkin açıklamalarda bulunan İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, şunları söyledi:
“Şehrimiz verimli topraklarıyla da sanayisi kadar güçlü. Özellikle tarımsal anlamda elde ettiğimiz kazançta yüzümüzü güldürüyor. Şehrimizde özellikle meyvecilik çok ileri seviyede. Beraberinde bugün Konurlar Mahallemizde ceviz hasadı için bir arada bulunuyoruz. Bulunduğumuz alanda belki İnegöl’ün ilk ve yaygın ekilişleri gerçekleştirildi. Belki daha sonra bu yaygınlaştı. Dolayısıyla biz bugün burada hasadımızı gerçekleştirmek için buradayız. Tabi önce tarlada izimiz olması lazım ki sonrasında da harmanda mahsul almak için yüzümüz olsun. Bugün çiftçimiz alın terinin, emeğinin karşılığını alıyor.””BU YIL, 42 BİN TON REKOLTE BEKLİYORUZ!”İnegöl’de ceviz ekilişinin 31 bin dekara ulaştığını aktaran Başkan Taban, “Mahallemizde özellikle bu alanda yatırımlara devam edilerek geliştiriliyor. Bir yandan üreticilerimiz bir yandan yerel yönetimler olarak bizler, devletimiz tüm imkanlarıyla yine çiftçimizin yanında. Son 10 yılda çok ciddi anlamda bir gelişim sağlandı ve gelir elde edilemeye başlandı. 31 bin dekar arazide ceviz üretimi gerçekleşiyor. Bu yıl da hedef 42 bin ton rekolte. Ben bu vesileyle hasadın bereketli olmasını diliyorum. Bizim de ürünleri daha katma değerli hale ulaştırmaya yönelik çalışmalarımız devam edecek” şeklinde açıklamalarda bulundu.
“ÜRETİM HER GEÇEN YIL ARTIYOR!”Konurlar Mahallesi’nde her geçen yıl üretimin arttığını söyleyen Kaymakam Eren Arslan ise “Tarımın çeşitliliği, tarımdaki ürün deseninin çeşitliliğiyle de çiftçilerimiz emeklerinin karşılığını alıyorlar. İklimi, coğrafyası ve toprak şartlarıyla Konurlar Mahallemiz ve civarı ceviz üretiminde en ideal şartları sağladığından, yıllar içerisinde gelişen bahçelerle üretimimiz her geçen yıl artıyor. Artmaya da devam edecek. Bu noktada ilgili kurumlarımızın destekleri ve bilinçlendirme faaliyetleriyle de her yıl üretimdeki artış gözle görülür olmakta. Üreticilerimize hayırlı, bol ve bereketli hasatlar diliyorum” dedi.

Yorum yapın