Tahir Alangu kimdir? Tahir Alangu’nun eserleri hangileridir?

Tahir Alangu, incelemeci ve araştırmacı yazar olarak bilinir. Farklı türlerde eser veren Tahir Alangu’nun yaşamı ve eserleri merak konusu oldu. Peki Tahir Alangu kimdir? Tahir Alangu hangi okuldan mezun oldu? İşte Tahir Alangu hakkında merak edilenler. 
TAHİR ALANGU HANGİ OKULDA OKUDUR?İncelemeci ve Araştırmacı yazar Tahir Alangu, ilk öğrenimini Anamur İlkokulunda (1929), Liseyi İstanbul Kabatas Erkek Lisesi’nde (1938), tamamladı. Yükseköğretmen Okulu Türk Dili ve Edebiyatı bölümünü bitirdi. (1943) Çeşitli okullarda öğretmenlik yaptı. “Yozgat lisesi, Kepirtepe, Ortaklar Köy Enstitüleri, Van ve Erzincan Liseleri Vatan gazetesi (1957 – 63) ile Yenilik, Yeditepe Dost (1957) dergilerinde yazdı.
Yazı hayatı şiirle başladı (1936) Sonra folklor alanına yönelen Alangu’nun asıl değerli hizmeti; Türk hikâyeciliği ve romancılığı üzerinde bilimsel eleştiri yöntemiyle hazırladığı Cumhuriyetten Sonra Hikâye ve Roman 3 cilt.» adlı monografi-antolojisidir. Gerek sanatçıların yaşam çizgilerini gerekse eserlerinin temel niteliklerini tarafsız bir görüşle vermeye çalıştığı bu eseri büyük değer taşır.
Tahir Alangu’nun eserleri: 
1. Kalevela, (1945). «Fin destanı üzerine inceleme ve özet. 2. Billûür Köşk Masalları, (1967). 3. Keloğlan Masalları, (1961). 4. Ömer Seyfettin, Ülkücü bir yazarın romanı (1968-inceleme). 5. Yüz Ünlü Türk Eseri (2 cilt) 1974- (inceleme ve antoloji

Yorum yapın