Siyonistler cephe değiştiriyor! İsrail yeni bir kara harekatına hazırlanıyor!

El Cezire’nin yayınladığı raporda, İsrail kuvvetlerinin işgal altındaki Filistin toprakları ile Lübnan arasındaki sınır yakınında, Hizbullah’ın hakim olduğu Güney Lübnan’daki bölgelere kara saldırısına hazırlık amacıyla tatbikatlar düzenlediği belirtildi. El Cezire’nin raporu, Reuters haber ajansının, İsrail ordusunun özel kuvvetlerinin Lübnan’a sınır ötesi bir operasyon düzenlediğini bildiren bir raporundan saatler sonra yayınlandı. 
Ancak kaynaklar, Lübnan merkezli Al-Mayadeen TV’ye, İsrail rejiminin kara kuvvetlerinin Lübnan’a sızmasıyla ilgili haberlerin doğru olmadığını söyledi. El Cezire’nin Salı günkü raporunda, İsrail ordusunun kuzey komutanlığı şefi Ori Gordin’in, on binlerce İsrail askerinin Lübnan sınırına doğru konuşlandırıldığını söylediği aktarıldı.
Gordin, İsrail ordusunun yayınladığı bir videoda da askerlerle konuşurken ve Lübnan sınırına yakın bölgelerdeki eğitimleri denetlerken görüldü.
Hizbullah’ın İsrail askeri hedeflerine yönelik saldırıları, rejimi Lübnan sınırına yakın bölgelerde yaşayan işgalcileri tahliye etmeye zorladı. Ancak geri dönüşleri için ise acil bir plan mevcut değildi.
Hizbullah, rejimin savaşı genişletmeye karar vermesi halinde, İsrail’e yönelik saldırılarını büyük ölçüde artıracağı konusunda uyardı.

Yorum yapın