Avrupa halkarı ayağa kalktı! ‘Gazze’deki soykırım dursun!’

Başta Fransa, İtalya ve Avusturya olmak üzere, Avrupa’nın birçok ülkesinde işgalci İsrail’e ‘ soykırım’ı durdurması için tepki gösterildi. Fransa’nın başkenti Paris’te Filistin destekçileri, soğuk havaya rağmen Gazze’de ateşkes sağlanması talebiyle gösteri düzenledi. 
FRANSA
Paris’te Filistin’i destekleyenler, Cumhuriyet Meydanı’ndan Clichy Meydanı’na kadar yürüdü. Soğuk havaya rağmen saatlerce yürüyen Filistin destekçileri, “Hepimiz Filistinliyiz”, “İsrail katil” ve “Yaşasın Filistin halkının mücadelesi” sloganları attı. Göstericiler, “Çocuklar uyurken sessiz kalın, ölürken değil”, “Soykırımı durdurun”, “Teşekkür ederiz Güney Afrika” yazılı pankartların yanı sıra Filistin ve Güney Afrika bayrakları taşıdı.
İtalya’nın başkenti Roma’da İsrail’in Gazze Şeridi’ne yaptığı saldırılar nedeniyle “Filistinlilere yönelik soykırım dursun” çağrısıyla bir miting ve yürüyüş düzenlendi.  Başkentin merkezindeki Fori Imperiali Caddesi’nde toplanan 5 binden fazla gösterici, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını protesto ederken, Filistin’e destek ve dayanışmasını dile getirdi.
İTALYA
Göstericilerin, “Soykırımı durdurun” yazılı dövizler ile Filistin bayraklarının yanı sıra Uluslararası Adalet Divanı’nda (UAD) İsrail’e soykırım suçlamasıyla dava açan Güney Afrika Cumhuriyeti bayrakları taşıdığı görüldü. Protestocular, sık sık “Özgür Filistin”, “Siyonist İsrail”, “Terörist, faşist İsrail” şeklinde slogan atarak, İsrail’e tepkilerini gösterdi. Göstericiler acil ateşkes çağrısı da yaparak, soykırımın durması gerektiğini belirtti.
AVUSTURYA
Avusturya’nın başkenti Viyana’da, İsrail’in, 23 binden fazla Filistinlinin ölümüne neden olan saldırıları bir kez daha protesto edilerek, acil ateşkes çağrısında bulunuldu. Başkentin önemli meydanlarından İnsan Hakları Meydanı’nda toplanan göstericiler, Filistin bayraklarının yanı sıra “Gazze’ye özgürlük”, “Soykırıma hayır”, “Acil ateşkes” ve “Terörist İsrail” yazılı pankartlar taşıdı. 
Gösteride konuşan Filistin’in Viyana Büyükelçisi Salah Abdel Şafi, Güney Afrika Cumhuriyeti’nin İsrail aleyhinde Uluslararası Adalet Divanında (UAD) açtığı davanın önemine dikkati çekerek, İsrail’in ilk defa sanık sandalyesine oturtulduğunu söyledi.

Yorum yapın