Uganda petrol ihracatına başladı!

Yaklaşık 20 yıl önce keşfedilen Uganda’nın petrol rezervleri nihayet ihraç edilmeye başladı.
Uganda Ulusal Petrol Şirketi (UNOC) tarafından yapılan açıklamada, bazı ülkelere petrol ihracatının başladığı ve ilk sevkiyatın Tanzanya’ya gerçekleştirildiği bildirildi.
DOĞU AFRİKA’NIN EN BÜYÜĞÜ OLABİLİRBu ilk adımla piyasanın test edilmesi ve gelecekteki büyük ihracat için zemin hazırlanması amaçlanıyor. İlk etapta küçük miktarda petrol ihraç edilse de, Uganda’nın petrol üretimi ve ihracıyla birlikte petrol tedarikinde dışa bağımlılığını azaltması ve Doğu Afrika’nın en büyük petrol ihracatçısı olması hedefleniyor.
2006 yılında keşfedilen bu rezervle Uganda’nın Doğu Afrika’da petrol ihracatında lider konuma yükseleceği tahmin ediliyor.
200 BİN VARİL PETROL ÜRETİLECEKUganda Petrol İdaresi (PAU) geçen yıl Kingfisher petrol sahalarındaki petrol kuyularında sondaja başlamıştı. Projenin tamamlanmasıyla birlikte 2025 yılında günlük 200 bin varil petrol üretilmesi amaçlanıyor.
Uganda’nın petrol ihracatına başlaması, ülke ekonomisi için önemli bir dönüm noktası olarak değerlendiriliyor. Bu sayede ülkeye önemli bir gelir kaynağı sağlanması ve kalkınmanın hızlanması bekleniyor.

Yorum yapın