Vucic’den bomba iddia: “ABD, Moskova’da saldırı yapılacağını biliyordu”

Dün gece Rusya’nın Moskova kentinde gerçekleştirilen terör eyleminin yankıları sürüyor.
Rus resmi kaynaklarından yapılan açıklamaya göre konser salonuna düzenlenen saldırıda aralarında çocuklarında bulunduğu 70’ten fazla sivil hayatını kaybetti. 100’den fazla kişi ise yaralandı. Terör eylemini DAEŞ üstlendi.
Saldırı ile ilgili dikkat çeken açıklama Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic’den geldi.
Vucic, yerel bir televizyon kanalına yaptığı açıklamada Moskova’da gerçekleştirilen terör saldırı öncesinde ABD’nin bilgisi olduğunu iddia etti.
Vucic açıklamasında “Birçok kez söylediğimiz ama çok az kişinin duymak istediği, çok az kişinin inanmak istediği, çok az kişinin gerçeklere bakmayı düşündüğü bir şey; 7 Mart’ta ABD’nin (Moskova) Büyükelçiliği, vatandaşlarına alışveriş merkezlerine gitmemeleri çağrısında bulununca İngilizler ve diğerleri de aynısını yaptı. Yani bu, onların özel servislerinin bazı konuşmaları dinlediği, bilgi aldığı ve bunun olacağını bildikleri anlamına geliyor.” ifadelerini kullandı.
Öte yandan Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, Milli Güvenlik Kurulunun bugün toplanması çağrısında bulundu. Toplantıda Moskova’daki saldırının da görüşüleceğini belirtildi.

Yorum yapın