Ayva ile cilt bakımı mümkün! Çekirdeklerini ılık suda bekletmeniz yeterli

Ayva, mevsiminin en sevilen meyveleri arasında yer alır. Hem çiğ olarak tüketilen hem de tatlısı ile damak çatlatan ayva ayrıca insan vücuduna birçok açıdan destek olur. Ayvanın kendisinin yanı sıra çekirdeklerinin de şifalı olduğu bilinmektedir.
Ayva çekirdeği ayva tatlısına kırmızı rengini verir. Görsel şölen tadında servis edilen ayva tatlısı tadı ile de damaklara dokunurken ayva çekirdeği farklı faydaları ile de öne çıkar. Peki, ayva çekirdeğinin faydaları nelerdir? Ayva çekirdeği cilt bakımında nasıl kullanılır? İşte detaylar…
AYVA ÇEKİRDEĞİNİN FAYDALARI NELER?Ayva çekirdeği doğanın bizlere sunduğu şifalı besinler arasında yer alır. Bu çekirdek sindirim sisteminden solunum yollarına, ciltten yanıklara kadar pek çok alanda destekleyici özelliklere sahiptir.
Ayva çekirdeğinin bilinen başlıca faydaları şu şekilde sıralanabilir:
İshali keser.Cilt hastalıklarında tedavi amaçlı kullanılır. Enfeksiyonlara yakalanma oranını düşürür.Öksürüğü yumuşatır.Hafif ve orta dereceli yanıkların tedavisinde kullanılır.Sivilce ve sivilce izlerini iyileştirir.Doğum sonrası çatlakları geçirir.Doğum sonrası meme ucu hassasiyetini giderir. Sindirim sistemini düzenler.Gırtlak kanserine neden olan kötü hücreleri temizler.Antioksidan içeriği sayesinde hücreleri yeniler. Mide hastalıklarını iyileştirir.Diş eti hassasiyetini giderir ve çürümeleri önler.Ağız kokusunu giderir. Kansızlığa iyi gelir.Kırışıklıkları açmada etkilidir.Aft gibi ağız içi yaraları iyileştirir.Sinirleri yatıştırır.AYVA ÇEKİRDEĞİ CİLT BAKIMINDA NASIL KULLANILIR?Vücuda pek çok açıdan katkılar sunan ayva çekirdeği cilt bakımında da son derece etkilidir. Ayva çekirdeği ile yapılan kürlerin başında ‘klasik ayva çekirdeği kürü’ gelir. Bu kürün düzenli kullanımında cildin nem oranının artığı ve dolayısı ile de cilt sorunlarının hafiflediği bilinmektedir.
Klasik ayva çekirdeği kürü için 7- 8 tane ayva çekirdeğine ve yarım çay bardağı ılık suya ihtiyaç duyulur. Ayva çekirdeklerini ve yarım çay bardağı ılık suyu bir kavanoza alın ve kavanozun kapağını kapatmadan 1 gün boyunca bu şekilde bekletin. 24 saatin sonunda jöle kıvamına gelmiş olan karışım yüzünüze sürün ve 20 dakika kadar bu şekilde bekleyin. Sürenin dolmasının ardından ılık su ile cildinizi temizleyin. Daha sağlıklı bir cilt için bu kürü haftada 2- 3 kere uygulayın.

Yorum yapın