Cafer Güneş, içme suyu alarmına dikkat çekti

Yerel seçimlere yaklaşırken adayların çalışmaları ve vaatleri dikkat çekiyor. Saadet Partisi Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cafer Güneş, Ankara’da sorunların çözüm beklediğinin altını çizdi. Güneş yakın zamanda Ankara’da su sorununun da ortaya çıkmasının beklendiğini belirterek çözüme yönelik adımların atılması gerektiğinin altını çizdi.
“SU SORUNUNUN ASIL NEDENİ SU KAYNAKLARININ YETERSİZ OLMASI”Ankara’da su sorunu gibi bir gerçeğin olduğunun altını çizin Güneş, yakın gelecekte bu sorunun gündeme geleceğini belirterek, “Ankara’nın içilebilir su projeksiyonuna göre yaklaşık 2030’lu yıllarda su kaynakları Ankara’ya yetersiz gelecek gibi görünüyor. Bunun asıl nedeni ise nüfusun artması ve Ankara’nın su kaynaklarının yetersiz olmasıdır” dedi.
“YAKIN ZAMANDA SU SORUNU YAŞAYAN İLLER ARASINDA OLABİLİRİZ”Yakın gelecekte su sorununa karşı atılan adımlara dikkat çeken Güneş, planlamanın yetersiz yapıldığına vurgu yaparak, “Yakın gelecekte yapılan en büyük proje Bolu, Gerede suyunun getirilmesidir ancak bu çalışmada su master planı yapılmadan gerçekleştiği için ileri seviyeleri destekleyemiyor. Bu sisteme entegre yeni merhaleler yapmak ve kapasiteyi artırmak şart. Suyu tasarruflu kullanmaz isek yakın zamanda su sorunları ile karşılaşılan, su sorunu yaşayan iller arasında olacağız” ifadelerini kullandı.
 

Yorum yapın