İşte Xabi Alonso için kapışan dünya devleri! Başkan resmen açıkladı

Bundesliga’da bu sezon futbolseverler son yılların aksine Bayern Münih’in etkisiz kaldığı bir sezon izliyor. Bavyera takımı sezon genç teknik direktör  Julian Nagelsmann ile başlarken daha sonra göreve tecrübeli teknik direktör Thomas Tuchel getirildi.
Kırmızı beyazlılar Thomas Tuchel ile istediğini bulamazken ligde liderle puan farkının 10’a çıkmasını engelleyemedi. 
Mücadele ettiği Şampiyonlar Ligi’nde Galatasaray’ın da bulunduğu gruptan lider çıkan Bayern son 16 turunda Lazio’yu eleyerek çeyrek finalde İngiliz devi Arsenal’le eşleşti.
Daha önce Alman kulübünden yapılan açıklamada sezon sonunda Thomas Tuchel ile yolların ayrılacağı açıklanırken yeni hoca arayışları da şimdiden başlamış durumda.
Bu doğrultuda oynattığı futbolla Bundesliga’ya damga vuran Xabi Alonso ilk aday olarak listenin tepesine yazıldı. Sonlarına yaklaşmamıza rağmen bu sezon oynadığı hiçbir resmi maçta mağlup olmayan Bayer Leverkusen ile harikalar yaratan Xabi Alonso birçok dünya devinin dikkatini çekti.
ONURSAL BAŞKAN AÇIKLADITaliplerden biri olan Bayern Münih’in onursal başkanı Uli Hoeness, kendi kulüplerinin yanı sıra Real Madrid ve Liverpool’un teknik direktörlük görevine Xabi Alonso’yu getirmeye çalıştığını söyledi.
Hoeness, Alman basınına konuşurken, “Alonso, büyük bir takımda teknik direktörlük yapabileceğini kanıtladı. Bayern Münih, Real Madrid ve Liverpool gibi kulüpler bunun üzerinde çalışıyor.” dedi.
Xabi Alonso’nun, Leverkusen’le 2026 yılına kadar sözleşmesi bulunuyor.
Bayer Leverkusen, ligdeki 10 puran farklı liderliğinin yanısıra UEFA Avrupa Ligi’nde de çeyrek finale yükseldi.
Bayern Münih’te Thomas Tuchel, Liverpool’da ise Jurgen Klopp sezon sonunda görevlerinden ayrılacak.
Real Madrid ise Carlo Ancelotti’nin sözleşmesini 2026’ya kadar uzatmıştı.

Yorum yapın