Yatmadan okunacak dua! Gece uyumadan önce hangi dua okunur?

Uyumadan önce gönül rahatlığı için dua etmek isteyen müminler, yatmadan önce okunacak duaları araştırıyorlar. Yatmadan evvel okunacak dualar şöyledir:
“Bismikellâhümme ahyâ ve emûtü
Manası: “Allah’ım! Senin ismini anarak ölürüm, yine senin ismini anarak dirilirim.”
PEYGAMBER EFENDİMİZİN (S.A.V.) YATMADAN ÖNCE OKUDUĞU DUA”Rasulü Ekrem Efendimiz (s.a.v.) yatağına girince (bu duayı) okurlardı.
“Peygamber Efendimiz (s.a.v.) her gece yatağına geldiğinde İhlas, Felak, Nâs surelerini okur ve iki elini bir araya getirerek onlara üflerdi. Sonra mübarek elleri ile başından başlayarak yüzünü ve vücudunun ön tarafını ve diğer erişebileceği yerleri mesh eder ve bunu üç defa tekrarlardı.”
Rasulü Ekrem (s.a.v.) buyurdu: “Yatağına gelince Ayet’el-Kürsî’yi oku. Cenabı Hak tarafından vazifelendirilen bir melek sabaha kadar, şeytanın şerrinden seni muhafaza eder.”
“Kim geceleyin Sure-i Bakara’nın son iki ayetini (Åmener rasulü) okursa, bu iki ayet sabaha kadar onun (bütün felaketlerden) muhafaza olunmasına yeter.”
Kul yâ eyyühel kâfirûn’u oku, sonra uyu. Muhakkak ki o şirkten uzak olmana sebep olur.”
“Allah Teala’ya şirk koşmaktan koruyacak ameli size haber vereyim mi? Yatarken, Kul yâ eyyühel kâfirûn’u okursunuz.”
“Estağfirullâhellezî lâ ilâhe illâ hüvel hayyel kayyûme ve etûbü ileyh
“Kim yatağına geldiği vakit (bu istiğfarı) üç defa okursa, günahları denizin köpüğü, yıldızların adedi, aliç denilen kum dağının kumlarının sayısı ve dünyanın günlerinin adedi kadar da olsa, Allah Teala affeder.”
PEYGAMBER EFENDİMİZİN (S.A.V.) ÖNERDİĞİ DUA Eûzü bi kelimâtillâhit tâmmâti min şerri mâ halak
“Bir kimse Peygamber Efendimiz (s.a.v.)’e gelerek: “Ey Allah’ın Rasulü! Gece ısırıldım, bunun ızdırabından sabaha kadar uyuyamadım.” dedi.
Rasulü Ekrem (s.a.v.): “Seni ısıran şey ne idi?”
O kimse: “Akrepti.” dedi.
Rasulü Ekrem (s.a.v.) buyurdular ki: “Sen yatacağın vakit (bu duayı) okusaydın sana hiçbir şey zarar vermezdi.”
Rasulü Ekrem (s.a.v.), bir kimseye, yatacağı vakit Sure-i Haşr’i okumasını tavsiye etti”
“Herhangi bir müslüman yatağına geldiği vakit Allah’ın kitabından bir sure okursa, Allah Teala onun için bir melek vazifelendirir. Uyanana kadar eziyet verici hiçbir mahluku ona yaklaştırmaz.”
Lâ ilâhe illellâhü vahdehû lâ şerîke leh Lehül mülkü ve lehül hamdü ve hüve alâ külli şey’in kadîr* Lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâhil aliyyil azıym Sübhânellâhi vel hamdü lillâhi ve lâ ilâhe illellâhü vallâhü ekber*
Rasulü Ekrem (s.a.v.) buyuruyor:
“Yatağına gelince bu zikri okuyan kimsenin günahı denizlerin köpüğü kadar olsa affolunur.”
Elhamdü lillâhillezî alâ fe kahera ve betane ve fe cebera ve meleke fe kaddera Elhamdü lillahillezi yuhy ve yümîtü ve hüve alâ külli şey’in kadir Rasulü Ekrem (s.a.v.):
“Kim yatacağı vakit bu hamdi okursa annesinden doğmuş gibi günahı mağfiret olunur.” buyurmuştur.
Elhamdü lillâhillezî kefânî ve âvânî vel hamdü lil- lâhillezî at’amenî ve sekânî vel hamdü lillâhillezî menne aleyye fe efdale
“Bir kimse yatacağı vakit bu hamdi okursa, bütün mahlukâtın hamdi kadar Allah’ı hamd etmiş olur.”
Kaynak: İnternet Haber Merkezi

Yorum yapın