İktidardan beklenti; içeride ve dışarıda üzerine düşenin yapılması

TBMM’de bir basın açıklaması gerçekleştiren Saadet Partisi Hatay Milletvekili Necmettin Çalışkan, yaptığı açıklamada, iktidarın İsrail’in Türkiye’yi hedef alacağına yönelik açıklamalarını hatırlatarak, Saadet Partisi’nin bunu yıllardır dile getirdiğinin altını çizdi. Çalışkan, iktidara, önlem alınması için çağrıda bulundu.
“YAKIT TEMİNİNİ BIRAKMANIZ, KÜRECİK ÜSSÜ’NÜ KAPATMANIZ GEREKİR”İsrail ile ticaret noktasına açık ve örtük bir şekilde yapılmasına müsaade etmemesi gerektiğine dikkat çeken Çalışkan, “İsrail’in Filistinli, Lübnanlı çocukların üzerine her gün bombalar yağdıran uçaklarının yakıtını temin etmeyi bırakmanız gerekir. Siyonist ordunun hangi hedefleri vurması gerektiğine dair istihbaratı sağlayan Kürecik Radar Üssü’nü kapatmanız gerekir” dedi.
MİLLÎ GÖRÜŞ, 55 YILDIR ARZ-I MEV’UD İÇİN UYARDIMillî Görüş hareketinin 55 yıldır Siyonizm’in Arz-ı Mev’ud hayaline karşı uyarılarda bulunduğuna dikkat çeken Çalışkan, iktidarın ise bu tehdidi yeni gündeme almasına tepki göstererek, “Irak’ı bombalayan uçakların İncirlik’ten, Libya’yı bombalayan uçakların İzmir’deki NATO üssünden kalkmasına izin verdiniz. Suriye’de iç karışıklıkların çıkmasının zemini sizin üzerinizden oluşturuldu. Afganistan işgal edilirken dost ve müttefik ülkeden söz ettiniz. Filistin’de yeryüzünde görülmemiş bir soykırım yaşanırken İsrail’e el altından kurşun geçirmez cam, çelik, silah parçası, çimento satılmasına müsaade ettiniz. Gazze’de oluk oluk kan akarken Hayfa’ya gemiler dolusu malzeme gönderdiniz. Bugün vatandaşlarımızın iktidardan beklentileri, ortalığı yaygaraya vermeden hem içeride hem dışarıda üzerine düşeni yapmaktır” diye konuştu.
“PARAYA İHTİYAÇ VAR İSE ŞANS OYUNLARINDA VERİLEN PAY NEDEN DÜŞÜRÜLDÜ?”Savunma sanayi fonu ile ilgili açıklamalarda da bulunan Çalışkan, iktidarın yeni gelirler elde etmek için çalıştığını belirtti. Şubat ayında yapılan Milli Piyango ve şans oyunlarından Savunma Sanayi Fonu’na giden payın yüzde 10’dan yüzde 5’e düşürüldüğünü hatırlatan Çalışkan, “Bu paraya ihtiyaç varsa neden bu pay düşürüldü?” diye sordu.

Yorum yapın