Ankara hava durumu: Zirai don ve kuvvetli yağış bekleniyor! (18 Ekim 2024)

Ankara için Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son incelemelere göre, bölge genelinin parçalı çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Düzce, Zonguldak ve Bartın çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklenmektedir. 
Öte yandan hava sıcaklıklarının 5 ila 8 derece azalarak mevsim normallerinin altına düşeceği beklenmektedir. Rüzgarların ise genellikle kuzeyli yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, yağış anında kuvvetli esmesi bekleniyor.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Ankaralılar için şu uyarıları yayınladı:
‘KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların Karadeniz kıyılarında kuvvetli olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, heyelan, kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
ZİRAİ DON UYARISI: Karadeniz üzerinden gelen soğuk havayla birlikte bölgemizin iç kesimlerinde zirai don hadisesi bekleniyor. Zirai don riskinin gelecek hafta ortasına kadar devam edeceği tahmin edildiğinden tarımsal faaliyetlere uğraşan vatandaşlarımızın kendi bölgelerindeki tahmin ve uyarıları dikkatle takip etmeleri önem arz etmektedir.’
Ankara saatlik hava durumu ise şu şekilde:
09.00 – 12.00 saatleri arası: 11°C
12.00 – 15.00 saatleri arası: 12°C       
15.00 – 18.00 saatleri arası: 11°C 
18.00 – 21.00 saatleri arası: 10°C
21.00 – 24.00 saatleri arası: 8°C
PURSAKLAR’DA BUGÜN SAĞANAK YAĞIŞ BEKLENİYORAnkara ilçelerinde beklenen hava sıcaklığı ise şu şekilde:
AkyurtParçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde sağanak yağışlı 12AltındağParçalı ve çok bulutlu 12AyaşParçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde sağanak yağışlı 15BalaParçalı ve çok bulutlu 11 BeypazarıParçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde sağanak yağışlı 16ÇamlıdereParçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde sağanak yağışlı 10ÇankayaParçalı ve çok bulutlu 13ÇubukParçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde sağanak yağışlı 13ElmadağParçalı ve çok bulutlu 13EtimesgutParçalı ve çok bulutlu 14EvrenParçalı ve çok bulutlu 13GölbaşıParçalı ve çok bulutlu 12GüdülParçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde sağanak yağışlı 14HaymanaParçalı ve çok bulutlu 11KalecikParçalı ve çok bulutlu 17KahramankazanParçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde sağanak yağışlı 14KeçiörenParçalı ve çok bulutlu 12KızılcahamamParçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde sağanak yağışlı 10MamakParçalı ve çok bulutlu 13NallıhanParçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde sağanak yağışlı 16PolatlıParçalı ve çok bulutlu 14PursaklarParçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde sağanak yağışlı 12SincanParçalı ve çok bulutlu 13ŞereflikoçhisarParçalı ve çok bulutlu 14YenimahalleParçalı ve çok bulutlu 13
Kaynak: internet haber merkezi

Yorum yapın