Şimdi de Esad dönüş yapmıyor

2011 yılında ABD ve işbirlikçilerinin tahrikleriyle başlatılan Suriye iç savaşında, tarafsız bir arabulucu olması beklenirken Batı yanlısı bir tavır takınarak Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ı devirmeye çalışan AK Parti hükümeti, Suriye politikasında durması gereken mutedil çizgiyi 13 yıl sonra ancak bulabildi. Özellikle son 2 yılda Suriye ile diplomatik normalleşmenin yollarını arayan fakat karşı taraftan beklediği yakınlığı göremeyen hükümet, Suriye rejimini ikna turlarını sürdürüyor.
“Beşar Esad ile görüşme irademizi ortaya koyduk, karşı taraftan cevap bekliyoruz”Yakın zamanda Esad’a birçok ılımlı mesaj gönderen Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün yine dikkat çeken bir açıklamada bulundu.
“Beşar Esad ile görüşme irademizi ortaya koyduk, karşı taraftan cevap bekliyoruz” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çağrısına Şam yönetiminden nasıl bir cevap geleceği şimdilik merak konusu. Erdoğan’ın önceki davetlerine temkinli ve mesafeli cevaplar veren Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, normalleşme için Erdoğan hükümetinin atması gereken birçok adım olduğunu savunurken, Rusya’nın iki ülkenin yönetimlerini barıştırma çabaları da ayrıca dikkat çekiyor.

Yorum yapın