İslam Birliği’nin kurulması elzemdir

İran’ın başkenti Tahran’da, Takrib-i Mezahib Kurumu’nun ev sahipliğinde düzenlenen 38. Uluslararası İslam Birliği Konferansı, İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan’ın da katılımıyla Zirve Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Konferansa, Türkiye’den Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Mustafa Kaya ile Saadet Partisi Genel Sekreteri ve Ankara Milletvekili Mesut Doğan da katıldı.
“İSLAM ÜMMETİ ARASINDA ÇEKİŞME GAZZE’DEKİ SOYKIRIMI DERİNLEŞTİRİYOR”Konferansta konuşan Saadet Milletvekili Kaya, Gazze’de yaklaşık bir yıldır devam eden soykırıma dikkat çekti ve bu insanlık dramının son bulması için İslam dünyasında atılması gereken adımları vurguladı.
 Kaya, “Soruyorum sizlere, bugün Gazze’de yaşanan soykırımın sebebi İslam ümmeti arasındaki çekişme değil midir? Soruyorum sizlere; hangi strateji, çıkar hesapları, hangi kişisel ikbal kaygıları Müslüman kanının dökülmesine cevaz verebilir? Bizler Müslümanlar olarak elbette mazluma kimlik sormayız. Dini, dili, ırkı, rengi ne olursa olsun mazlumların yanında oluruz. Ancak aynı kıbleye dönen, aynı kitaba inanan, aynı Peygamberin ümmeti olan bizler mezheplerimizden dolayı birbirimizle olan çekişmelerimizi nasıl açıklayacağız? Her yanımızı saran fitne tuzaklarından nasıl kurtulacağız?” dedi.
“HAKKIN HÂKİMİYETİ İÇİN ÇALIŞMAMAK BATILA ÇALIŞMAKTIR”Millî Görüş lideri ve 54. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Necmettin Erbakan’ın, “Hakkın hâkimiyeti için çalışmamakla, bâtılın hâkimiyeti için çalışmak arasında fark yoktur!” sözünü hatırlatarak sözlerine devam eden Kaya, İslam dünyasındaki mezhep taassubunun fitne ateşini körüklediğini vurguladı. Kaya, “Bugün İslam dünyası bu haldeyken, insanlığın ortak düşmanı olan Siyonizm Gazze’ye gözümüzün önünde tonlarca bomba yağdırıp kardeşlerimizi şehit ederken, hâlâ fitne ateşine benzin taşıyıp İslam kardeşliği varken, gelişmeleri mezhep taassubu ile değerlendirmek, dolaylı da olsa batıl için çalışmak değil midir?” diye konuştu.
“DÖRT ÜLKENİN BİRLİĞİ AKAN KANI DURDURABİLİR” Türkiye, İran, Mısır ve Pakistan’ın iş birliği yapması halinde bölgedeki sorunların çözülebileceğini ifade eden Kaya, “Bu dört ülkenin ‘asgari müşterek siyaset’ uygulamaları neticesinde bölgede akan kan durdurulabilir, emperyalizmin tuzakları bozulabilir. Filistin başta olmak üzere birçok meselede bu iş birliği hayati öneme sahiptir” ifadelerini kullandı.
“BİRLİK OLMAK HEM DÜNYA HEM DE AHİRET İÇİN ELZEMDİR”İslam dünyasının ekonomik ve siyasi olarak dağınıklık yaşadığını belirten Kaya, birlik çağrısında bulunarak şunları kaydetti: “Mezhep farklılıklarını aşarak, birlikte hareket etmenin yollarını aramalıyız. Bu hem bu dünyada hem de ahirette bize kazanç sağlayacaktır. Eğer Müslümanlar olarak birliğimizi sağlayamazsak, en haklı olduğumuz Filistin meselesinde bile ortak hareket edebilmemiz giderek imkânsız hale gelecektir.”

Yorum yapın