Bakan Bayraktar canlı yayında açıkladı! Doğalgaza zam gelecek mi?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Habertürk TV’de katıldığı canlı yayın programında Doğalgaz zammına ilişkin açıklamalarda bulundu.
“Vatandaşlarımızın doğalgazda ve elektrikte ödeyeceği faturaların devlet olarak yüzde 60’ını karşılıyoruz” diyen Bakan Bayraktar, önümüzdeki dönemde de buna devam etmeyi hedeflediklerini söyledi.Bayraktar, “Bu elbette imkan meselesi. Desteği burada tüketim esaslı ortaya koymak, çok tüketenin maliyetine katlandığı destek modeline geçmek istiyoruz” diye konuştu.YENİ FATURA SİSTEMİFaturalandırmadaki yeni dönemi anlatan Bayraktar, “Destek gruplarını doğru tanımlamak önemli. Maliyet esaslı fiyatlandırmaya geçmeyi hedefliyoruz. Kamuoyuyla çalışma bittikten sonra paylaşmamız daha doğru olur. İstisnaları hesaba katarak hata yapmamaya çalışıyoruz” dedi.”ENFLASYONUN AŞAĞA GİDİİNİ HIZLANDIRMAK İSTİYORUZ”Bayraktar, sözlerine şu şekilde devam etti:
“Öncelikli çalıştığımız alanlardan bir tanesi de enflasyonla mücadele. Enerji fiyatlarında enflasyon etkisini de göz önünde bulundurarak çalışıyoruz. Enflasyonun aşağı gidişini hızlandırmak için bu süreci mümkün olduğu kadar zamsız götürmek istiyoruz.”
Kaynak: HABER TÜRK

Yorum yapın