Mardinlilerin en meşhur lezzetlerinden! Tadan bir daha açık lahmacun yemiyor!

Mardinlilerin meşhur lezzetlerinden biri olan sembusek, kapalı lahmacun olarak da tanımlanabilir. İçi lahmacun gibi hazırlanan ve son derece lezzetli olan Mardin usulü sembusek, evde kolaylıkla yapılabilecek hamur işi tarifleri arasında yer alıyor. Yöresel lezzetiyle damakta enfes bir tat bırakan Mardin usulü sembusek, deneyenlerin favorisi haline gelme konusunda da oldukça iddialı olan lezzetler arasında bulunuyor. Peki Mardin usulü sembusek nasıl yapılır? İşte Mardin usulü sembusek tarifi ve malzemeleri…
MARDİN USULÜ SEMBUSEK TARİFİ MALZEMELERİLezzetli hamur işlerinden olan Mardin usulü sembusek, 20 dakika içerisinde fırına verilecek şekilde hazırlanıyor. Pişirme süresi yaklaşık 30 dakika olan Mardin usulü sembusek tarifi, 4-6 kişilik porsiyona göre hazırlanmış bulunuyor. İşte Mardin usulü sembusek tarifi için gerekli olan tüm malzemeler:
Hamuru için;
400 gram un
·         1 çay kaşığı maya
·         1 çay kaşığı şeker
·         1 silme tatlı kaşığı tuz
·         1 tatlı kaşığı sirke
·         1 tatlı kaşığı yoğurt
·         1 yemek kaşığı zeytinyağı
·         Aldığı kadar su
İç harcı;
·         1 adet domates
·         1 çay kaşığı karabiber
·         1 demet maydanoz
·         1 tatlı kaşığı biber salçası
·         1 yemek kaşığı domates salçası
·         2 adet biber
·         2 yemek kaşığı kadar zeytinyağı
·         250 gram kıyma
·         250 gram kuru soğan
·         Tuz
Üzeri için;
·         1 adet yumurta
MARDİN USULÜ SEMBUSEK TARİFİ YAPILIŞIEvde Mardin usulü sembusek yapmak için; hamur için gerekli olan tüm malzemeleri derin bir kap içerisinde birleştirip kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene dek yoğurun. Hamuru yaklaşık 1 saat kadar dinlenmeye bırakırken, Mardin usulü sembusek tarifinin iç harcı için soğanları rondodan geçirin. Suyunu sıktığınız soğanların üzerine kıymayı, domatesi ve biberleri de ekleyerek, bir kez daha rondo ile güzelce çekin. Ardından incecik doğradığınız maydanozları ve diğer kalan tüm malzemeleri ekleyerek güzelce karıştırın. Hazır olan hamurdan 16 beze çıkarın ve bu bezelerin her birini sırasıyla unlayarak yuvarlak bir şekilde açın. Hamuru katlayın ve hamurun üst tarafına iç harcı yayarak hamuru kapatıp, kenarlarını yapıştırın. Hazır olan hamurları tepsiye dizerek üzerine yumurta sürün. Önceden ısıtılmış 230 derecelik turbo ayarlı fırında pişirin.
MARDİN USULÜ SEMBUSEK TARİFİ PÜF NOKTASIİyi yoğrulan ve dinlendiren hamur, her hamur işi tarifinde olduğu gibi Mardin usulü sembusek tarifinin de püf noktasını oluşturuyor. Bu nedenle Mardin usulü sembusek daha lezzetli hale gelsin istiyorsanız, hamuru olabildiğince yoğurmanız ve dinlendirmeniz gerektiğini unutmayın.

Yorum yapın