Siyonist İsrail, Deyr El Balah’ta yeni bir hastane katliamı yaptı! En az 30 kişi şehit oldu

Siyonist saldırıda en az 30 kişinin şehit olduğu, en az 100 kişinin yaralandığı bölgedeki sağlık birimlerince aktarıldı.
YİNE HASTANEYE SALDIRDILARSiyonist İsrail’in bugün Gazze’nin Deyr El Balah bölge hastanesine yönelik hava saldırısında, çocuklar da dahil olmak üzere en az 30 Filistinlinin şehit olduğu bildirildi.
Sağlık bakanlığının paylaştığı bilgilere göre, bölgede salgın hastalıkların yayılmasında da endişe ediliyor. Zorla yerinden edilen ve kişisel hijyen ihtiyaçlarını karşılama imkanı bulunmayan Filistinliler arasında ”polio virüsünün ve diğer hastalıkların hızla yayılması için tamamen uygun koşullar” oluştuğu ifade ediliyor.
Sağlık birimleri, salgın hastalıkların ”bütün engellere rağmen bölgenin tek çalışan hastanesi olan” Nasser Hastanesine ulaşmasından endişe ediyor.
Siyonist İsrailliler Deyr el Balah katliamı ile ilgili açıklamasında bölgeyi ”Hamas’ın kontrol ve kumanda merkezi” olduğu yalanıyla vurduklarını söyledi.
Sağlık Bakanlığı, Gazze’de 7 Ekim’den bu yana çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan 39 bin 258 Filistinlinin Siyonist İsrail soykırımında şehit edildiğini bildirdi.

Yorum yapın