Irak’a hava harekatı! PKK’ya ait 25 hedef yok edildi

Milli Savunma Bakanlığı tarafından sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, PKK/KCK ve diğer terörist 25  unsurun etkisiz hale getirildiğini açıkladı.
“Irak’ın kuzeyinden halkımıza ve güvenlik güçlerimize yönelik terör saldırılarını bertaraf etmek ve hudut güvenliğimizi sağlamak maksadıyla Birleşmiş Milletler Anlaşması’nın 51. maddesinden doğan meşru müdafaa haklarımız doğrultusunda, Irak’ın kuzeyinde bulunan Gara, Kandil ve Asos bölgelerindeki terörist hedeflerine 26 Temmuz 2024 tarihinde hava harekatı icra edilmiş, icra edilen hava harekatıyla bölücü terör örgütü (BTÖ) tarafından kullanılan ve içerisinde sorumlu düzeyde teröristlerin de bulunduğu değerlendirilen mağara, sığınak, barınak, depo ve terör örgütünün kullandığı tesislerden oluşan 25 hedef imha edilmiştir.”
OPRESYONDA YERLİ VE MİLLİ SİLAHLARIMIZ KULLANILDIIrak’ın kuzeyinde gerçekleştirilen operasyonlarda yerli mühimmat ve silahlar kullanıldı. Yapılan operasyon kapsamında bölgede masum insanların, dost unsurların, tarihi ve kültürel varlıklar ile çevrenin zarar görmemesi için her türlü tedbirin alındığına vurgu yapıldı.
 “Asil milletimizin bağrından çıkan Türk Silahlı Kuvvetleri, geçmişte olduğu gibi bugün de ülkemizin ve milletimizin beka ve güvenliği için terörle mücadeleye son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar azim ve kararlılıkla devam edecektir.” ifadeleri kullanıldı.HAKAN FİDAN AÇIKLAMIŞTIHakan Fidan geçtiğimiz gün yaptığı açıklamalarda Irak’ın Kuzeyinde ve Suriye bulunan PKK/YPG) unsurlarının bölgeyi sardığını ve bunlarla mücadele edilmesi gerektiğini açıklamıştı 
“(PKK/YPG) Bununla savaşmamız, bunun elindeki petrolü, enerji kaynaklarını Suriye halkına geri vermemiz gerekiyor.”“PKK Irak’ın her yerini kanser hücresi gibi sarıyor. Bu artık bizim sorunumuz olmaktan çıkıp Irak’ın bir milli güvenlik sorununa dönüştü.”

Yorum yapın