BM Ajansı UNRWA duyurdu! İsrail son 15 günde Gazze’de 8 BM okuluna saldırı düzenledi

UNRWA sadece son 15 günde Gazze’de sekiz okulun Siyonist İsrail’in bölgeye yönelik katliamlarında vurulduğunu duyurdu. Aynı gün başka bir açıklamada UNRWA, her 10 Gazzeli’den 9’unun savaş yüzünden zorla yerinden edildiği bilgisini paylaştı.
SİYONİST İSRAİL TOPLAMDA 199 UNRWA ÇALIŞANINI DA KATLETTİUNRWA Genel Komiser yardımcısı Antonia Marie De Meo cuma günü bir basın açıklaması yaptı. De Meo, Gazze Şeridi’nde BM çatısı altında barınan, çoğu kadın ve çocuk olmak üzere, 560’tan fazla zorla yerinden edilen Filistinlinin Siyonist İsrail saldırılarında şehit edildiğini aktardı.
“Okullarımızın çoğu yıkıldı ve artık okul olarak kullanılamaz hale geldi’’ diyen UNRWA yetkilisi, kadınlar, çocuklar, gazeteciler ve insani yardım çalışanlarının “trajik bir şekilde yüksek bir bedel ödemeye” devam ettiğini, şimdiye kadar 199 UNRWA çalışanının bölgede katledildiğini kaydetti.
Bölgedeki sağlık birimleri, Gazze’de 7 Ekim’den bu yana toplam 39 bin 200 Filistinlinin Siyonist İsrail soykırımında şehit edildiğini söyledi.
SİYONİST İSRAİL UNRWA’YI TERÖR ÖRGÜTÜ SAYACAKSiyonist İsrail parlamentosunun alt kanadı Knesset, pazartesi günü BM’nin Filistinlilere yardım ajansı olan UNRWA’yı ‘terör örgütü’ olarak ilan eden ve ilişkileri kesmeyi öneren bir düzenlemeye ön onay verdi.
Siyonist İsrail’in UNRWA adımı, Avrupa Birliği Dış Politika Şefi Josep Borrell tarafından “saçmalık”’ olarak nitelendirildi.
Borrell Siyonist İsrail’e, UNRWA kararını geri alması çağrısında bulundu.
BM yetkilileri de Siyonist İsrail’in BM’yi terörle ilişkilendiren yorumlarının ‘tehlikeli’ olduğunu söyleyerek tepki gösterdi.

Yorum yapın