Yüzünü her gün bunla yıkayan, bebek gibi bir cilde sahip olur! Bizden söylemesi…

Gün içerisinde birçok kirliliğe ve dış faktöre maruz kalan cilt, zaman içerisinde yıpranıyor, bu yıpranmayla birlikte de bazı cilt sorunlarıyla boğuşmak zorunda kalabiliyor. Basit bir kızarıklıktan akneye, siyah noktadan ciddi cilt hastalıklarına kadar birçok sorunun ortaya çıkabileceği cildin sık sık temizlenmesi ve bir bakım rutinine sahip olması gerekiyor. Kozmetik ürünlerinin hangilerinin daha güvenliği ve sağlıklı olduğuna yönelik tartışmalar yaşanmaya devam ederken, cildinizi temizlemek için bazı doğal seçenekleriniz de bulunuyor.
Kozmetik sektörü günden güne gelişip, ürünlerin içerikleri daha doğal hale gelmeye başlamışken, artan enflasyon bu sektörü de etkilediği için bu sefer de, ne kadar doğal, o kadar pahalı ürün ortaya çıkmaya başlamış bulunuyor. Hem doğal içerik hem de masrafsız bir cilt bakımı isteyenlerinin ise evinde bulunan bir malzemeyle cildini harika bir görünüme kavuşacağı araştırmalarca kanıtlandı. İşte cildi bebek gibi yapan o malzeme…
YÜZYILLARDIR CİLT İÇİN KULLANILIYORCilt bakımı için yüzyıllardır kullanılan doğal ürünlerden biri olan maden suyu, cilt temizliğinde etkili oluyor. Yapılan araştırmaların da kanıtladığı bu durum, maden suyunun cildi temizleyen bir etkisi olduğunu gösteriyor. Özellikle bol miktarda mineral içermesi nedeniyle cilde çok iyi gelen maden suyu içerisinde; magnezyum, kalsiyum, sodyum, potasyum gibi cilde iyi gelen mineraller yer alıyor. Bu minerallerin cilde faydalı olabilmesi için uzmanlar yüzünüzü soda ile yıkamayı denemenizi öneriyor.
CİLDİN DAHA GENÇ GÖRÜNMESİNİ SAĞLIYORİçerisinde cilde faydalı minerallerin yanı sıra bol miktarda karbondioksit gazı içeren soda, aynı zamanda cildin kan dolaşımını hızlandırarak ciltte canlandırıcı bir etki yaratan gıdalar arasında yer alıyor. Bu da maden suyunun cildi daha genç göstereceği ve yaşlanma belirtilerini yavaşlatacağı anlamına geliyor. Ayrıca maden suyunun bu özelliği ciltteki hücrelere daha fazla oksijen sağlayarak, cildin yenilenme hızını da arttırıyor.
CİLT İLTİHAPLANMALARINA İZİN VERMİYORMaden suyunun cilde bir başka faydası sahip olduğu anti-inflamatuar özelliklerden kaynaklanıyor. Bu sayede ciltteki iltihaplanmaların azalmasına destek olan maden suyu, aynı zamanda aknelere ve sivilcelere karşı da mücadele ediyor. Cildin daha temiz kalmasını kolaylaştıran maden suyu düzenli kullanıldığında iltihaptan kaynaklı olarak ortaya çıkabilecek tüm cilt sorunlarının da önüne geçiyor.  

Yorum yapın